szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A férfi szerint a kiskereskedelmi lánc terjeszti a koronavírust.

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés megállapítását és fegyházbüntetést kezdeményez a másodfokú ügyészség a „Molotov-koktélos” támadással fenyegető férfi ügyében – közölte az ügyészség szerdán.

A férfi még 2020. április 23-án telefonon hívta fel a rendőrséget, és azzal fenyegetőzött, hogy Molotov-koktéllal zárja be a közeli Lidlt, mert szerinte az üzlet terjeszti a járványt. Később megjelent a boltnál és annak külső falára trágár kifejezéseket firkált, majd a rendőrök ugyanazon a napon elfogták és előállították.

Az ügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés és rongálás miatt emelt vádat. A bíróság február 4-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a férfi bűnösségét közveszéllyel fenyegetésben és rongálásban állapította meg és 1 év börtönre, valamint 2 év közügyektől való eltiltásra ítélte. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a férfi bűntettét terrorcselekménnyel való fenyegetésnek minősítsék és vele szemben fegyház fokozatú szabadságvesztést és hosszabb tartamú közügyektől eltiltást szabjon ki.

Az ügy hátteréről bővebben ebben a cikkünkben írtunk:

Elítélték a férfit, aki szerint a Lidl terjeszti a vírust, ezért a felgyújtásával fenyegetőzött

P. S. szélsőséges nézeteket vall a világról, elmezavarral és alkoholproblémákkal is küszködik, mégis annyira komolyan vették, amikor azzal fenyegetőzött, hogy Molotov-koktéllal zárja be a közeli - szerinte a járványt terjesztő - Lidlt, hogy terrorcselekménnyel való fenyegetéssel vádolták meg. Bűnjelként összesen egy filctollat találtak nála.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Molotov koktélos és fegyveres támadás Piricsén

Lábon lőttek egy nőt Piricsén péntekre virradó éjjel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerint etnikai támadás történt, mivel a sértettek cigányok.