szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kért, de nem kapott rá engedélyt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Dél-Zala Press újságíróját is behívták oltani (a Szputnyik V-t kapta), ő pedig ezt szerette volna dokumentálni. A fotózáshoz hivatalos engedélyt kért az Országos Kórházi Főigazgatóságtól, amelyben leírta, azért szeretne fotókat készíteni, hogy azokat "egy vakcinázásra buzdító cikkben" jelentesse meg.

Elutasító választ kapott, az OKFŐ kommunikációs osztálya azt írta,

sajnos az alábbi kérelmét el kell utasítanunk. Oltóponton csak a köztelevízió (MTVA, M1) forgathat.

Erre a történetre Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet. A forgatás rendjéről viszont az oltásba most bevont szakrendelők kaptak hivatalos tájékoztatót is az OKFŐ főigazgató-helyettesétől, amelyben szintén az szerepel, oltást csak a közmédia fotózhat/forgathat.

Annak érdekében, hogy az oltással kapcsolatos megnövekedett médiaérdeklődés ne akadályozza magát az oltási tevékenységet, az intézményeket arra kérik, ne fogadjanak riport- és interjúkészítés céljából televíziós stábokat vagy újságírókat

- érvelt a főigazgató-helyettes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk

Új androidos funkció jön, ami szólni fog, ha sétálás közben is mobilozunk

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben