szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tűzjelző este 7 óra után szólalt meg, de a dolgozók sehol nem láttak tüzet, amikor körbejárták az épületet.

Szerdán este hét óra után szólalt meg a tűzriasztó a szentendrei HÉV-állomás melletti Sparban, de a dolgozók, miután körbejárták az épületet, és sehol nem látták, hogy füst vagy tűz lenne, lemondták a riasztást – mondta a Telex.hu-nak Szentendre polgármestere. Fülöp Zsolt szerint az épület vasszerkezete is megrogyott, de a környező kis üzleteket sikerült megmenteni.

A dolgozókat és a vevőket a Telex cikke szerint azért is sikerült idejében kimenteni, mert az érkező HÉV utasai látták, hogy az épület egy része lángol. Ők rohantak be az üzletbe, és szóltak, hogy valami ég – eközben újra beindult a tűzjelző.

„Arról már korábban születtek tervek, hogy hogyan lehetne a HÉV-állomást, a Volán-pályaudvart és ezt a kereskedelmi részt újjáépíteni, ezeket most nyilván előre szeretnénk venni” – mondta Fülöp Zsolt a lapnak.

A keletkező lángokat összesen 24 egység 71 tűzoltója oltotta, a tüzet este 10 órára sikerült megfékezni. Azt még nem tudni, mi okozta a bajt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Azzal is csökkenne a károsanyag-kibocsátás, ha megkérdeznék a kórházakban, mit kér enni a beteg

Azzal is csökkenne a károsanyag-kibocsátás, ha megkérdeznék a kórházakban, mit kér enni a beteg