szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem indulnak majd olyan helyeken, ahol már megvan a fideszes jelölt legesélyesebb kihívója.

Egy pénteki háttérbeszélgetésen mutatta be Tóth Bertalan elnök a Magyar Szocialista Párt programját, ahol azt is bejelentette, hogy hatvan-hetven választókerületben lesz jelöltje az MSZP-Párbeszéd szövetségnek az őszi előválasztáson – írja a Telex.

Azt is megerősítette Tóth, hogy nem lesz olyan körzet, ahol a két párt egymás ellen indulna. Arról, pedig hogy melyik választókerületben kit jelölnek, még ebben a hónapban döntenek.

A lap beszámolója szerint a pártelnök arról is beszélt, hogy az MSZP akár mind a 106 körzetben tudna indulni, de ott nem tartják ezt szükségesnek, ahol már megvan, ki lehet a fideszes jelölt legesélyesebb kihívója.

Miniszterelnök-jelöltnek továbbra is Karácsony Gergelyt szeretné az MSZP, ám hogy a főpolgármester vállalja-e a feladatot, még nem tudni.

A Telex emlékeztetett: az ellenzéki összefogásban szereplő, közös listán induló hat párt – a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Pártbeszéd – közül egyedül a DK közölte azt, hogy az összes választókerületben lesz jelöltje. Köztük van Czeglédy Csaba, Gy. Németh Erzsébet és Bősz Anett is.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt mondta, nem mindenhol indítanak jobbikost, de mindenhol beállnak az általuk legalkalmasabbnak tartott jelölt mögé, a Momentum és az LMP pedig már több indulóját bemutatta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!