szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még körülbelüli összeget sem írtak Hadházy Ákos erre vonatkozó kérdésére.

“Mekkorák a védettségi igazolványok gyártási, fejlesztési és üzemeltetési költségei?” – ezt a teljesen egyértelmű kérdést tette fel Hadházy Ákos Pintér Sándor belügyminiszternek, de nem lett okosabb.

A kérdésre ugyanis egyetlen mondatnyi válasz érkezett, amit Kontrát Károly miniszterhelyettes küldött meg a független országgyűlési képviselőnek. Ez úgy szól, hogy:

"A Kormány folyamatosan biztosítja a koronavírus-járvány elleni védekezés anyagi forrásait, amelyek a költségvetésben rendelkezésre állnak”.

A védettségi igazolványokkal kapcsolatban több probléma is volt. Előfordult, hogy valaki nagyon rövid lejárati határidővel jutott a sajátjához, de olyan is, hogy valaki kettőt kapott. Legalább egy esetben pedig egy elhunytnak is küldtek egy plasztikot.

A védettségi igazolványok szállítására korábban az ANY Biztonsági Nyomda írt alá 2023. március 1-ig szóló szerződést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!