szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden XVIII. kerületi óvodásnak, 1-4. osztályos tanulónak, valamint óvodai és iskolai dolgozónak tesztlehetőséget biztosít az önkormányzat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Budapest XVIII. kerületében az volt az önkormányzat terve, hogy az összes iskolás és iskolai dolgozó számára koronavírus-tesztelési lehetőséget kínálnak az április 19-re meghirdetett iskolanyitás előtt. Mivel Orbán Viktor bejelentette, hogy a felső tagozatosoknak mégsem kell most bemenniük, az alsó tagozatban azonban lesz tanítás és az óvodák is kinyitnak, a kerület polgármestere, Szaniszló Sándor arról tájékoztatott: változtatnak a terveken.

Így Pestszentlőrincen most nem tesztelik le a felsősöket, az alsó tagozatosokat viszont igen, sőt, a tesztelést kiterjesztik az óvodásokra és az óvodai dolgozókra is. A tesztelés önkéntes, azon csak regisztráció után lehet részt venni, és csakis a kerületben élők jelentkezhetnek rá. Az 5-8. osztályos tanulók tesztelését akkor folytatják, amikor majd ők is az iskolanyitásra készülnek.

❗️ VÁLTOZÁS A HÉTVÉGI TESZTELÉSBEN❗️ ❗️ AZ ÓVODÁSOKAT IS TESZTELJÜK❗️ ���� A kormány mai döntése értelmében április...

Közzétette: Szaniszló Sándor – 2021. április 14., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!