szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tesztelést egy hónapja indították el, és most zárták le.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Több mint 50 százalékos fertőzöttséget mutatott ki a pécsváradi tömeges tesztelés – számolt be az ATV az eredményről.

A tesztelést egy hónapja indították el, és most zárták le. Zádori János polgármester a híradónak azt mondta, hogy „egy korábbi szakaszban, egy olyan száz tesztelésig kétharmados pozitivitás volt. Most lezáródott közel kétszáz és átlagosan ötven százalék, tehát minden második ember pozitív lett.”

Zádori azt is elmondta, hogy több olyan ember is megfertőződött, aki már túl van az oltáson, ráadásul mind a kettőn. Olyanról is tud, aki decemberben már átesett a betegségen, és most ismét elkapta a vírust.

A beoltott, mégis megfertőződött emberek közül senkinek nem voltak tünetei, csak a teszt mutatta ki, hogy hordozzák a vírust – mondta a polgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!