szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az akció során 58 emberrel szemben intézkedtek.

Ismét közös ellenőrzést tartottak a fővárosi rendőrök és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) biztonsági szolgálatának munkatársai, ezúttal a 3-as villamoson és annak útvonalán. Csütörtökön reggel fél hét és este nyolc óra között összesen 58 emberrel szemben intézkedtek, akik közül egyet kábítószer birtoklása miatt előállítottak. Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, hozzá mentőt hívtak. Egy embert azért jelentettek fel, mert közterületen ivott szeszes italt, négyet pedig azért, mert nem volt rajtuk maszk. Hét emberre helyszíni bírságot szabtak ki.

Az intézkedésekre nem a villamoson, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség.​

Az ellenőrzést lakossági jelzés és az utasok biztonságérzetének növelése érdekében tartotta a két szervezet. Közös közleményükben azt írták: az akció nem egyszeri, alkalmi jellegű, a jövőben is lehet ilyenekre számítani a főváros különböző pontjain, különösen a problémásabb, forgalmasabb közlekedési vonalakon.

Április elején a 9-es és a 151-es buszokon és azok vonalán zajlott fokozott ellenőrzés, akkor két nap alatt 50 emberrel szemben intézkedtek. Az akciót megelőzően mindkét járaton történt súlyos bűncselekmény. A 151-es buszon Csepelen egy férfi megvágta egy nő arcát, feltehetően azért, mert Free SZFE feliratú maszkot viselt. A 9-es buszról pedig egy férfi lerángatott egy nőt, akit a megállóban megpróbált megerőszakolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!