szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járványügyi szabályok szerint tilos rendezvényeket tartani.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Közel harmincan jelentek meg a dunavarsányi közösségi házban, ahol díjátadó ünnepséget tartott egy alapítvány csütörtökön – számolt be róla az RTL Híradó.

A csatorna szerint egy helyi ápolónő munkáját ismerték el, aki decemberben halt meg a koronavírus miatt. A résztvevők emellett közös gyertyagyújtással a többi egészségügyi dolgozónak is köszönetet mondtak. Az eseményről később képek jelentek meg a dunavarsányi önkormányzat Facebook-oldalán.

Bár a közösségi házban mindenki maszkot viselt, az RTL Híradó emlékeztetett, hogy a járványügyi szabályok szerint tilos rendezvényeket tartani.

Az eseményen részt vett Bóna Zoltán, a térség fideszes parlamenti képviselője, és Dunavarsány polgármestere is. Ő úgy nyilatkozott a csatornának, hogy magánemberként jelent meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!