szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A többség az oltási sorrenden is változtatott volna.

Az emberek 77 százaléka gondolja úgy, hogy a kormánynak több bértámogatást és bérpótlékot kellett volna adnia a járvány alatt bajba került dolgozóknak és vállalkozásoknak - derült ki a Medián áprilisi felméréséből. A kormányváltást akarók 96, a kormányt támogatók 59 százaléka értett ezzel egyet.

A kutatás során - az LMP megbízására - feltették azt a kérdést is, hogy a szociális dolgozóknak az egészségügyi dolgozókkal egy időben (vagyis az elsők között) kellett volna-e megkapni a védőoltást, amire a megkérdezettek 82 százaléka igennel felelt.

Rákérdeztek arra is, hogy szükség van-e “zöld miniszterelnök-jelöltre” az ellenzéki előválasztáson, amit a megkérdezettek több mint 62 százaléka tart fontosnak vagy nagyon fontosnak. Noha a kutatásban Karácsony Gergely nevét nem említették, tudomásunk szerint a kérdés rá irányult. A kutatás után beszélt arról az ATV-ben Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, hogy Karácsony Gergelyt támogatnák, amennyiben elindulna az ellenzéki előválasztáson. Schmuck szerint erre jó esély van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!