szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Bűnszervezetben elkövetett, különös jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Nemzeti Örökség Intézeténél (NÖRI) – derült ki Polt Péter legfőbb ügyész válaszából, amit Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kérdésére adott.

Polt azt is közölte, hogy kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük négyen „személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt állnak”. Hadházy azt követően tette fel a kérdését, miután három hete arról értesült, hogy az intézet Fiumei úti székhelyén megjelent a rendőrség, illetve a NAV és többeket elvittek.

A Nemzeti Örökség Intézete 2013-ban jött létre, az országosan mintegy 6000 sírhelyet magában foglaló nemzeti sírkert (mindenek előtt a Fiumei Úti Sírkert) és egyéb emlékhelyek tartoznak hozzájuk.

Az intézet honlapja szerint azzal a céllal hozták létre a NÖRI-t, hogy „a nemzeti emlékezet és emlékezés számára intézményes kereteket biztosítson”.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!