szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

1500 emberen nézik meg, hogy elég antitest termelődött-e a szervezetükben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Saját oltáshatékonysági kutatást készíttet a főváros, a szociális és hajléktalanellátásban élők és dolgozók körében, közel 1500 emberek végzik el a vizsgálatot – mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki online tájékoztatón, amelyről a Telex számolt be. Azt nézik meg, hogy aki oltást kapott, illetve aki átesett a koronavírus okozta fertőzésen, annak a testében elég antitest termelődött-e ahhoz, hogy védettnek lehessen nyilvánítani. A vizsgált körben Pfizer- és Moderna-vakcinákat kaptak.

Kiss az eddigi eredmények alapján arról számolt be, az oltás működik, és szükség is van rá.

Azt is elmondta, Karácsony Gergely főpolgármester arra kéri a fővárosi tulajdonú cégek vezetőit, hogy adjanak plusz szabadnapot azoknak a dolgozóiknak, akik megkapták az oltást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!