szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érintésmentes találkozás megengedett az idősotthonoknál, de nincs mindenhol erre lehetőség.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Annak ellenére is maradt a kijárási és látogatási tilalom az idősotthonokban, hogy az ott élők már februárban megkapták a második vakcinát, vagyis kialakult már a védettségük. Az érintésmentes találkozások megengedettek, de Boros Ilona, a Társaság a Szabadságjogokért jogásza azt mondta az RTL Híradójának: ez nem mindenhol van így.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta a tévé kérdéseire: az operatív törzs és a járványügyi szakemberek folyamatosan értékelik a járványügyi adatokat, és azok függvényében tesznek javaslatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!