szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közvélemény-kutatás szerint a Párbeszéd politikusa az ellenzéki előválasztáson és kormánypárti ellenfelével szemben is nyerne 2022-ben.

Mellár Tamás, a Párbeszéd Magyarországért frakciójában dolgozó független politikus a legnépszerűbb országgyűlési képviselőjelölt Pécsen a Republikon Intézet friss kutatása szerint – írja a The Vip, a párthoz köthető, magát zöld portálként definiáló online lap.

A KSH volt elnöke mellett a jobbikos Fogarasi Gábor, a momentumos Nemes Balázs és a Demokratikus Koalíció jelöltje, Auth István indulna az előválasztáson a Baranya megyei 1. számú választókerületében. A Párbeszéd azért rendelte meg a közvélemény-kutatást, hogy megtudja, melyikük a legesélyesebb az ellenzéki megmérettetésen és kormánypárti indulóval, Őri Lászlóval szemben.

A 800 fős, telefonos Republikon-kutatás szerint Mellár Tamás ismertsége 62 százalékos a választókerületben, csak Orbán Viktor, Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Jakab Péter előzi meg. A válaszadók 49 százaléka kedveli, további hat százaléka nagyon kedveli Mellárt, a kutatás szerint az előválasztáson a szavazók közel egyharmada döntene mellette a biztos szavazók közül. Arra a kérdésre, hogy az országgyűlési választáson, ha Mellár Tamás és Őri László lenne a két egyéni jelölt, melyikre szavazna szívesebben, 57 százalék állt Mellár Tamás mellé, szemben Őri László 43 százalékával.

A 2019-es önkormányzati választásokon Mellár Tamás a szavazatok 39,15 százalékával nyert a Baranya megyei 1-es választókörzetben, mögötte a fideszes Csizi Péter végzett 37,3 százalékkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!