szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legfrissebb Magyar Közlönyben már benne vannak az új kormányzati kommunikációs kampány részletei, és az is, mibe fog kerülni.

Széleskörű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy felhívja a lakosság figyelmét a védőoltások szükségességére, és az oltásra való regisztrációra. A tájékoztató akció részletei, hogy mennyibe fog kerülni, már megjelentek a Magyar Közlöny legfrissebb számában.

Ebben azt írják, hogy a beadott oltások számának növelése, így a lehető legnagyobb védettség elérése elsődleges kormányzati cél, ezért a kormány felhívja a miniszterelnök kabinetfőnökét, hogy

gondoskodjon a magyar lakosság egészségének védelme érdekében szükséges minél szélesebb körű kormányzati tájékoztató kampány megvalósításáról legalább 16 000 000 000 forint értékben, amelyben a Kormány felhívja az állampolgárok figyelmét az oltás szükségességére, valamint az oltásra történő mielőbbi regisztráció fontosságára”.

A kampányról szóló határozat szövegében az is benne van, hogy

  • a "koronavírus-világjárvány idején kiemelten fontos az állampolgárok széles körű, azonnali és intenzív tájékoztatása”,
  • továbbá, hogy a “járvány leküzdésében elsődleges szerepet játszanak a rendelkezésre álló védőoltások”,
  • és hogy “az oltással kapcsolatos tájékoztató kampányok érdemben hozzájárulnak az oltási program eredményességéhez”.

A témában egyébként már szerdán kiadott egy közleményt a Kormányzati Tájékoztatási Központ, melyben arról írtak, hogy “a kormány az oltásokat népszerűsítő tájékoztató kampányok mellett rövidesen figyelemfelhívó akciót indít az oltásellenességgel kapcsolatban. Ebben az oltásellenes megnyilvánulások kockázataira hívja fel a figyelmet”.

A kormány 10 ezer milliárd forintnyi szómágiát varázsolt a 2022-es költségvetésbe

Ami gazdaság, az újraindítódik, ami egészség, az járványvédekeződik. Az egészségüggyel kapcsolatos kiadások valóban jelentősen nőnek. A 2022-es költségvetésben a kormány 3,2 ezer milliárd forintos hiánnyal számol, és 5 százalék fölötti gazdasági növekedéssel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!