szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Törvényszék elrendelte, hogy biztosítsák az ingatlant és értéktárgyakat arra az esetre, ha Benének kártérítést kell fizetnie áldozatának.

Végrehajtók mentek ki péntek reggel a lúgos orvosként ismert Bene Krisztián családi házához, hogy leltárba vegyék és biztosítsák az ingatlant és az ingóságait – értesült a Telex.

A jelenleg jogerős büntetését töltő Bene áldozata, Renner Erika és jogi képviselője két hete biztosítási intézkedés iránti kérelmet nyújtott be a bíróságnak, miután nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi ki akarja játszani az utolsó, még a nevén szereplő nagy értékű vagyontárgyakat. Vélhetően azért, hogy ne legyen elegendő fedezete arra az esetre, ha az áldozatának több millió forintos kártérítést kellene fizetnie. A bíróság korábban 25 millió forintos kártérítésről hozott döntést, amiért Bene megsértette Renner Erika testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát. A döntés ellen a férfi fellebbezett, az ügyet másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalja majd.

A Fővárosi Törvényszék most elrendelte a „pénzkövetelés biztosítását”.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György és munkatársa a Telex szerint nagyjából egy órát töltött Bene házában. Schadl azt nyilatkozta a lapnak: „A végrehajtónak ilyenkor az a feladata, hogy biztosítsa azt az összeget a pernyertes félnek. Ez azt jelenti, hogy ha bármilyen ingósága vagy ingatlana van, azt nekünk le kell foglalni, illetve a bankszámlákra megkeresést kell kiadni.”

Bene 2013-ban támadta meg volt barátnőjét, miután a nő néhány hónappal korábban szakított vele. A férfi megkötözte Renner Erikát, elkábította és maró lúgot locsolt a nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!