szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az európai parlamenti képviselő szerint ki kell derülnie, hogy tényleg terheléses támadás érte-e a vakcinaregisztrációs kormányzati oldalt, vagy csak a kabinet takargatja ezzel saját inkompetenciáját.

Ujhelyi István arról értekezett a közösségi oldalán, hogy Bárándy Péter volt igazságügyi miniszterrel folytatott beszélgetése során meggyőződött arról, hogy a Fidesz által kiterjesztett rémhírterjesztés-meghatározásba akár bele is férhet az, hogy a vakcinaregisztrációs oldal gyengélkedése után a kormány rögtön terheléses támadásra panaszkodott – már ha nem az történt. A szocialista politikus szerint valószínűbb, hogy egyszerűen az érdeklődők rohamát nem bírta az oldal, a tisztánlátás érdekében pedig eljárást kezdeményez.

❌ VASÁRNAPI NYÍLT LEVÉL ❌ „Terheléses támadás”: rémhírterjesztésért eljárás kezdeményezek a kormány ellen! ❎...

Közzétette: Ujhelyi István dr. – 2021. május 9., vasárnap

„Ha ugyanis valóban terheléses támadás érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés. Ha azonban csak saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az viszont nem maradhat következmény nélkül. A következő napokban megteszem a szükséges bejelentést” – fogalmazott Ujhelyi.

Emlékezetes: április 30-án kora reggel leállt az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér teljes rendszere. Ennek lakossági szolgáltatásán keresztül lehetett volna aznap reggel időpontot foglalni az első tömeges oltásra a Pfizer koronavírus elleni vakcinájával. Mivel online képtelenség volt leadni a foglalást, a kórházi oltópontok előtt Budapesten és több vidéki helyszínen is több ezer ember gyűlt össze abban a reményben, hogy sorra kerül, és időpont híján is beadják neki a védőoltást.

A problémát az operatív törzs is megerősítette. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint azonban nem a sok időpontot foglalni próbáló felhasználó döntötte be, hanem az, hogy az oldal ellen terheléses támadás zajlott.

Tóta W.: Terheléses támadás

Az, hogy a közbeszerzések és a megrendelések kizárólag a haveroknál és a vazallusoknál landolnak, akkor érezteti hatását, amikor a rendszer összeomlik. Ezt nevezik ők terheléses támadásnak. Vélemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!