szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Helybeliek szerint lett volna más megoldás.

A héten kivágnak a csopaki Vasút utcában egy közel harminc éve, társadalmi munkában ültetett fasort, mert a vasút villamosításához szükséges, oszlopokra szerelt vezetékek melletti biztonsági sávon belül van – írja a Hirbalaton.hu.

Helybeliek szerint lett volna más megoldás: ha a sínek másik oldalára telepítik az új vezetékeket, nem kellene kivágni a fákat. Szerintük sem a MÁV tervezői, sem a vasúttársasággal korábban egyeztető helyi önkormányzat nem járt elég körültekintően, ezért kell vesznie a zömében juharfák, és néhány diófa alkotta fasornak.

A lap megjegyezte: a település polgármestere, Ambrus Tibor korábban rendeletet hozott arra, hogy fák kivágása – az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető fák kivételével – nem engedélyezhető a madarak szaporodási és vegetációs időszakában, vagyis március 1. és augusztus 31. között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!