szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormánypárti képviselők más elnököt szerettek volna az ülésre, erre azonban a házszabály nem ad lehetőséget.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Megint nem tudták meghallgatni Pintér Sándor belügyminisztert a népjóléti bizottság ülésén, ugyanis a kormánypárti képviselők kivonultak onnan  mondta el Szabó Tímea az üres ülésteremből a Facebookra feltöltött videójában.

A Párbeszéd politikusa közölte, hogy a belügyminiszter és a Fidesz-KDNP képviselők ugyan beültek a terembe, de közölték, hogy azt szeretnék, hogy valaki más vezesse az ülést Korózs Lajos, a bizottság MSZP-s elnöke helyett. Erre azonban nem ad lehetőséget a házszabály, és szavazni sem lehet a kérdésről. A kormánypárti képviselők ezért kivonultak az ülésről.

Azért ilyen az elmúlt 30 évben nem történt"

 - mondta Szabó Tímea.

Ez már a második alkalom volt, hogy a bizottságban nem tudták meghallgatni a belügyminisztert.

Legutóbb április 22-re hívták össze az ülést, amelyre sem Pintér, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem mentek el.

Korózs Lajos akkor azt mondta, hogy a belügyminiszter azért nem tudott megjelenni, mert az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatójával folytat soron kívüli tárgyalásokat. A bizottság elnöke szerint februárban Pintér éppen április 22-t jelölte meg, mégis lemondta a részvételét a meghallgatáson.

Az ellenzék képviselői a koronavírus-járvánnyal kapcslatos védekezésről kérdezték volna Pintért, aki egyben az operatív törzs vezetője is.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!