szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyét tárgyalta pénteken a bíróság, azonban fél óra alatt véget ért az ülés.

El kellett halasztani ismét Berki Krisztián bírósági tárgyalását, amit a büntetőfékezéses ügye miatt tartottak pénteken, mivel Berki a vádiratot és az idézést sem vette át, az iratokat ugyanis felesége lakcímére küldték – írja a Telex.

A cikk szerint a bíró két hete emailben is figyelmeztette Berkit, hogy a lakcímváltozást köteles bejelenteni, arra azonban nem reagált semmit. A bíróságon azt mondta a vádlott, hogy „elkerülte a figyelmét az az e-mail”.

Korábban az ügyészség arról számolt be, hogy Berki három éve a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. Berki a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Ezután a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

Letöltendőt kértek Berki Krisztiánra a három évvel ezelőtti büntetőfékezése miatt

A NAV azoknak a nevét és elérhetőségét teszi közzé, akiknél az előző negyedévben 10 millió forintnál, nem magánszemélyek esetében 100 millió forintnál nagyobb összegű adóhiányt állapítottak meg.

Az ügyészség szerint a BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat.

A buszban 2,5 millió, a Bentleyben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Berkit az ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A cikk szerint a mai alig félórás tárgyaláson azt sikerült tisztázni, hogy Berkinek van-e jogosítványa. A cikk szerint a tévés influenszer erre azt válaszolta, jelezte, hogy nincs meg a kártyája, „szóval nincs vezetői engedélyem”.

A bíróság az ülést június 4-ére napolta el.

Az áprilisi előkészítő ülést is el kellett halasztani, akkor Berki Krisztián egészségügyi okokra hivatkozva mentette ki magát. A Telex szerint két nappal az ülés előtt jött haza a Maldív-szigetekről, ami után több koronavírus gyorstesztje is pozitív lett. A bíróságnak Berki azt mondta, üzleti útról hazatérve tíznapos hatósági házi karanténba került, ezért két PCR-, és két gyorstesztet is csináltatott. A PCR-tesztjei negatívak lettek, míg a gyorstesztek pozitívak.

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Nem tartják meg a csütörtökre kitűzött ülést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!