Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balmazújváros korábbi polgármestere havi egy millió forintot kap ezért a munkáért a kétmilliós parlamenti juttatása mellé.

Tiba István Fidesz-képviselő havi egy millió forintért koordinálja két éven át a Hajdúnánáson létrehozandó multifunkciós versenypálya megvalósítását és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Hivatalos Értesítőben a miniszteri biztos feladatává tette, hogy tartsa a kapcsolatot a  versenypályaberuházó gazdasági társasággal, vegyen részt a fejlesztések műszaki tartalmának kialakításában, valamint az érintett településekkel való egyeztetésben, a pálya üzemeltetési koncepciójának kialakításában. Készítse elő a sikeres üzemeltetés érdekében szükséges térségi infrastrukturális és turisztikai beruházásokat, működjön közre a beruházás kommunikációs és marketingstratégiájának előkészítésében és megvalósításában.

A kormány 2020 júniusában jelentette be, hogy korszerű, multifunkciós, gazdaságosan üzemeltethető versenypályát épít Hajdúnánás külterületén, amely alkalmas lesz egyebek mellett a Forma-1 motoros megfelelője, a világ első számú gyorsaságimotoros versenysorozata, a MotoGP futamainak befogadására is.

Azóta azt is tudni lehet, hogy a pályát 65 milliárd forintból építik meg, továbbá nettó 9 millió eurót kér a gyorsaságimotoros-világbajnokság, a MotoGP jogtulajdonosa, a spanyol Dorna azért, hogy két év múlva Magyarország is futamot rendezhessen. Ez hozzáértők szerint nagyjából megfelel a sorozatban megszokottnak. Vitatott viszont, hogy megéri-e felépíteni a pályát, mert van olyan szakmai vélemény, amely szerint évente 1 milliárd forint nyereséget kellene hozni ahhoz, hogy 65 év alatt megtérüljön a befektetés, vagyis soha nem fog megtérülni.

Tiba István a hajdúböszörményi választókerület fogorvos és egészségügyi menedzser végzettségű fideszes országgyűlési képviselője, az országgyűlés egyik jegyzője, Balmazújváros korábbi polgármestere 2023 áprilisáig havi egy millió forintot kap ezért a munkáért a két milliós parlamenti juttatása mellé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!