szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vona sima győzelmet vár az előválasztáson.

Új Facebook-bejegyzéssel jelentkezett hétfőn Vona Gábor egykori Jobbik-elnök, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. A posztban arról értekezik Vona, hogy miért nyeri majd meg szerinte Karácsony Gergely az előválasztását, és lesz ő az ellenzék miniszterelnök-jelöltje 2022-ben.

Vona egyik ezzel kapcsolatos érve, hogy “az a nyerő, akinek megfelelő logisztikai háttere van az előválasztáson való mozgósításhoz. Ez többeknek is adott, de a főpolgármester már az önkormányzati választásokon bizonyította, hogy mögötte gyűlt össze a legerősebb network”.

A második érv, hogy “az a nyerő, aki már bizonyította, hogy képes győzni a Fidesz ellen. Ezt Márki-Zay Péter mellett Karácsony bizonyította eddig Tarlós ellen”.

A harmadik érv Vona Gábor szerint, hogy "a főpolgármester mögé már az első nap többen álltak, mint az összes többi jelölt mögé az elmúlt hónapokban együttvéve. Sőt, meggyőződésem, hogy Jakab Péter és Márki-Zay Péter is vissza fog lépni a javára az első forduló után”.

A negyedik érv, hogy az a nyerő, aki képes megszólítani a bizonytalanokat, esetleg jobboldaliakat is. Vona szerint ehhez nem elég az orbánozás, az indulat és nagyotmondási licit. “Integratív személyiség és program kell. Csak egy példa: a főváros méltó módon emlékezett meg Trianonról”.

Az ötödik érv alapján az a nyerő, akinek van programja és azt be is tudja mutatni. Itt talán Dobrev Klára lehetne ellenfél a Jobbik volt elnöke szerint, “de ő meg a 2., 3., 4. pontok miatt nem rúg majd labdába.

Karácsony mögött közben az ellenzéki értelmiség jelentős része felsorakozott”.

Vona azt is írta, hogy az előválasztáson Karácsony simán győzni fog, a feladata neheze viszont csak ezután jön. “Meg kellene verni Orbán Viktort, vidéken is (!), majd egy alkotmányosan foglyul ejtett, erőforrásoktól megfosztott országot jól kormányozni. De ez már egy másik történet” – írta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!