szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyelőre azokat a kiképzőket készítik fel, akik felkészítik a rendőröket a használatra.

Elektromos sokkolót állított rendszerbe a magyar rendőrség – írja a Kaliberinfo. A lap érdeklődését az ORFK is megerősítette. “Az Axon cég által gyártott Taser X2 elektródkilövő sokkoló 2021. évben a BM/507-2/2021. számú belügyminiszteri határozattal került rendszeresítésre a TEK és Rendőrség részére” – áll válaszukban, hozzátéve, hogy jelenleg azoknak a kiképzőknek zajlik a felkészítése, akik megtanítják a rendőröknek a sokkoló használatát.

Az ORFK tájékoztatása szerint a sokkolókkal az “eszközbeszerzés ütemének, illetve a beszerzett eszközök mennyiségének megfelelően lesznek felszerelve a közterületi szolgálatot ellátó kollégák”, de azt szeretnék, hogy a rendészeti állomány a lehető legrövidebb időn belül megismerje az eszközt.

A cikkből kiderül, hogy a Taser X2 egy elterjedt, Európában is több helyen használt eszköz, ami képes egy esetleges hibás célzás után még egy lövésre, vagy akár egyszerre két célpont sokkolására is, de kilövés nélkül is használható kontakt sokkolóként.

Fotó: Axin Inc.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!