Tetszett a cikk?

A jövő esztendőben a tavalyihoz képest négyszeresére emelkedik a területfejlesztésre fordítható uniós támogatások összege, a hazai forrásokkal együtt összesen 54 milliárd forint jut az ilyen célú magyarországi beruházásokra.

Erről Kiss Péter kancelláriaminiszter beszélt, aki elmondta, hogy a területfejlesztési célú uniós forrásokat a közút- és kerékpárút hálózat fejlesztésére, a leromlott köz- és önkormányzati épületek felújítására, a turisztika fellendítésére lehet fordítani többek között a kistérségeknek, régióknak Kifejtette, hogy minden egyes, erre a célra felhasznált forint munkahelyet is jelent. A kancelláriaminiszter közölte: az idén a múlt évhez képest közel 100 ezer új munkahely jött létre, a következő esztendőben a kormány legalább ehhez hasonló, azaz minimum 100 ezres foglalkozásbővítést tervez.
Kiss Péter a közigazgatási létszámleépítésről szólva kifejtette, hogy a kormány önmagán kívánja kezdeni a takarékosságot. Az elhatározott 10 százalékos létszámcsökkentés 5-8 ezer közötti létszámleépítést jelent. Ez nemcsak leépítést, de a munka átszervezését és minőségi cserét is jelent. Beszámolt arról is, hogy az egyes tárcák javaslatait a kormány október 29-i ülésén tekinti át. Megjegyezte, hogy a minisztériumokban, valamint a hozzájuk tartozó szervezetekben olyan kvalifikált, nagy államigazgatási és munkaszervezési tapasztalatokat szerzett emberek dolgoznak, akik szerinte könnyen el fognak tudni helyezkedni a versenyszférában. (MTI)
Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé

Négyes karambol az M4-esen, egy sávon araszol a forgalom Budapest felé

Álmok, amelyek valós betegségeket jeleztek

Álmok, amelyek valós betegségeket jeleztek

Koronavírus-tortát kapott Varga Mihály

Koronavírus-tortát kapott Varga Mihály