Tetszett a cikk?

A magyar állampolgároknak fenntartott európai uniós köztisztviselői álláshelyekre pályázók első előválogató versenytesztjét december 11-én és 12-én bonyolítják le a BNV területén - jelentette be Erik Halskov, a European Personnel Selection Office (EPSO) igazgatója.

A több mint nyolcezer magyar pályázóból mintegy 2780-an feleltek meg az alapvető kiírási feltételeknek, ők oldhatják meg a versenyfeladatokat. Az egész napos vizsga lebonyolításában az EU személyzeti hivatalának, a brüsszeli EPSO-nak hetven munkatárs is segít majd.
A toborzóiroda szakemberei a téli szünetben is dolgoznak majd a minél előbbi eredményhirdetés érdekében, amely legkorábban 2004 januárjában várható. Az igazgató elmondta, a második írásbeli tesztre és a harmadik fordulós interjúra előreláthatólag 2004 tavaszán kerül majd sor, aki itt is megfelel, az bekerül az EPSO tartalékállományába, ahonnan már egyenes út vezet az uniós álláshelyekre, a betölteni kívánt pozíció függvényében fél, de akár egy-két éves várakozás után.
Erik Halskov elmondta: „Nem tartok attól, hogy a magyarországi jelentkezők nem felelnek majd meg a tesztek követelményeinek, mert már most több mint száz magyar munkatárs dolgozik főként az Európai Parlamentben és a Bizottságban, s a tapasztalatok azt mutatják, hogy rendkívül magas színvonalon végzik munkájukat." Halskovnak nincs tudomása arról, hogy bármilyen magáncég tartana a versenyvizsgára felkészítő kurzusokat, de aggályosnak tartaná, ha bárki ilyen formában hasznot húzna az EPSO és a Külügyminisztérium honlapjáról ingyenesen letölthető próbatesztekből.
Most mintegy 620 pozíciót nyerhetnek el magyar állampolgárok, a titkári állás esetében bruttó 2322 eurós, a kezdő tisztviselői, illetve a tolmács-fordítói helyeknél bruttó 4079 eurós havi fizetéssel. Az újabb, már szakmai tapasztalatot is igénylő és magasabb fizetéssel járó álláshelyek kiírására 2004 tavaszán kerül majd sor. (MTI)
A játékok alapján lövi be a Sony, milyen gyorsan pörögjön a PlayStation 5 ventilátora

A játékok alapján lövi be a Sony, milyen gyorsan pörögjön a PlayStation 5 ventilátora

Bloomberg: A brit kormány kész feladni a Brexit-megállapodást sértő törvényt

Bloomberg: A brit kormány kész feladni a Brexit-megállapodást sértő törvényt

A csokosoknak illetékmentes lesz a lakásvásárlás

A csokosoknak illetékmentes lesz a lakásvásárlás