szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint 20 százalékkal csökkent 2009 első három hónapjában a külföldi munkavállalók száma Magyarországon, az előző év hasonló időszakához viszonyítva - áll a Szociális és Munkaügyi Minisztérium tájékoztatójában.

Az adatok szerint 2008 első negyedévéhez képest 13 ezerrel csökkent a külföldiek foglalkoztatása Magyarországon, így 2009. március végén az érvényes munkavállalási engedélyek és külföldiek foglalkoztatására irányuló bejelentések száma összesen 44,4 ezer volt - derül ki Szociális és Munkaügyi Minisztérium az Országgyűlés foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi bizottságának európai ügyekkel foglalkozó albizottsága számára készített tájékoztatójából.

Az Európai Unióból Magyarországon munkát vállalók száma 35 százalékkal esett vissza, az egyéb európai országokból származóké mintegy 5 százalékkal mérséklődött, miközben az Európán kívüli országok Magyarországon dolgozó állampolgárainak száma több mint tíz százalékkal emelkedett.

MTI Karrier

Dániai munka: megszűnt a korlátozás

Öt évvel az Európai Unió tíz állammal való kibővítése után pénteken megszűntek az új keleti tagállamokból érkező munkaerő alkalmazásának utolsó korlátai is Dániában.

MTI Karrier

Hátat fordítanak Nagy-Britanniának a keletiek

Nagy-Britannia tűnt öt éve az ígéret földjének a frissen EU-polgárrá vált kelet-európai munkavállalók szemében, és 2004 tavaszán kevesen gondolták, hogy fél évtized múltán a jobb megélhetés reményében inkább a hazatérést fogják választani.

Terjed az ebola is

Terjed az ebola is

Trump már nagyon szeretné kibővíteni a G7-et

Trump már nagyon szeretné kibővíteni a G7-et

Budapesti terrorcselekménnyel „viccelt”, kiment hozzá a TEK

Budapesti terrorcselekménnyel „viccelt”, kiment hozzá a TEK