szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elküldeni a főnököt melegebb éghajlatra úgy, hogy az anyját szidja valaki, nem indok az elbocsátásra, a káromkodásnak e formája ugyanis lassan teljesen beivódik a nyelvhasználatba – írta a spanyol El Mundo című napilap múlt héten.

A Katalán Munkaügyi Bíróság döntése értelmében ugyan nem veszik vissza munkahelyére azt az alkalmazottat, akit azért bocsátottak el, mert trágár kifejezésekkel illette főnökét, ám a bíróság közel 11 ezer eurós ( közel 3 millió forintos) kártérítést ítélt meg a munkavállalónak.

A bíróság arra is kitért, hogy az ominózus káromkodás (a k..va anyád angol megfelelője) ma már nem számít trágárságnak, használata általános még a spanyol nyelvterületen is. A döntés nagy port vert fel, a spanyol közvélemény erősen megosztott, a bíróság ítéletét különböző internetes fórumokon tömegek kommentálták.

MTI Karrier

Német csúcsvezetők bukása

Három év alatt, 2006 óta a német nagyvállalatok vezetőinek több mint fele hagyta ott állását, vagy távozott felmondással.

hvg.hu Karrier

Fényűző partit adott a bankár, kirúgták

Kirúgta egyik bankárját a Wells Fargo, Amerika negyedik legnagyobb pénzintézete, miután az alelnöki posztot betöltő nő a bank egyik dollármilliókat érő ingatlanját magáncélokra használta: partit adott barátainak - írta internetes oldalán a CNN.

Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották

Közös képpel állt ki hat magyarországi nagykövet a szivárványcsaládok mellett

Közös képpel állt ki hat magyarországi nagykövet a szivárványcsaládok mellett

Késelés történt az éjjel Zuglóban

Késelés történt az éjjel Zuglóban