szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Somogyban több mint 25 ezer álláskeresőt tartottak nyilván augusztusban a megyei munkaügyi kirendeltség legfrissebb adatai szerint; ez hozzávetőleg azonos az egy hónappal azelőtti állapottal, ám négyezerrel több, mint egy évvel ezelőtt.

A somogyi munkanélküliségi ráta augusztusban a gazdaságilag aktív lakosság körében 18,7, míg a munkavállalói korosztályt tekintve 11,5 százalékos volt. Az országban ennél csak Nógrádban, Hajdú-Biharban, Borsodban és Szabolcsban rosszabbak a mutatók. 
  
Somogyban a tartósan, legalább egy éve folyamatosan munka nélkül lévők száma augusztusban meghaladta a nyolcezret. Számuk az előző hónaphoz viszonyítva 0,7 százalékkal nőtt, míg az előző év azonos időszakához képest 0,4 százalékkal csökkent. A nyilvántartottakhoz viszonyított arányuk - a tavalyi adatnál 6,5 százalékponttal alacsonyabb - 32,6 százalék volt.
  
A megyében az adott hónapban valamivel több mint négyszáz betöltetlen álláshely volt, ezek közül kétszázra több mint egy hónapig nem volt jelentkező. A munkáltatók 138 új álláshelyet jelentettek be, 210 viszont megszűnt. A dél-dunántúli régióban, Baranyában a legrosszabb a helyzet, ahol közel 28 500 munkanélkülit tartanak nyilván, míg Tolnában kevesebb mint 15 ezret.

MTI Karrier

Nyáron nőtt a munkanélküliség

Június-augusztusban a 15-74 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 800 ezer, a munkanélkülieké 419 ezer volt, ami 9,9 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett - közölte Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

MTI Karrier

Több mint tizenkétezer álláskereső Vas megyében

Tizenkétezer fölé emelkedett augusztus végére az álláskeresők száma Vas megyében, ez közel 80 százalékkal magasabb, mint tavaly augusztusban volt - áll a Vas Megyei Munkaügyi Központ által a megye munkaerőpiaci helyzetéről készített elemzésében.

Radar360: Áder és Trump is aláírt fontos jogszabályokat

Radar360: Áder és Trump is aláírt fontos jogszabályokat

A vízen is megemlékeztek a Hableány áldozatairól – videó

A vízen is megemlékeztek a Hableány áldozatairól – videó

Amit még Darwin is alig hitt el az evolúcióból, pedig láthatóan igaz

Amit még Darwin is alig hitt el az evolúcióból, pedig láthatóan igaz