szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtartják az ünnepek előtti időszakra tervezett sztrájkjukat a spanyol Iberia dolgozói, miután pénteken zátonyra futottak a leépítésekről szóló tárgyalások a légitársaság vezetősége és a szakszervezetek között. Közben szervezkednek az állami tulajdonban lévő Paradores szállodalánc alkalmazottai is, ők szintén a leépítések ellen tiltakoznának.

Az Iberiánál a légi utaskísérők, a pilóták és a földi személyzet tagjai december 14-én, majd december 17-e és december 21-e között tartanak munkabeszüntetést. Ez súlyos fennakadásokat okoz majd az ünnepek előtt a spanyolországi repülőtereken, mivel az Iberia dolgozói szolgálnak ki sok más légitársaságot is.

A brit IAG érdekeltségébe tartozó Iberiánál az anyavállalat a húszezer dolgozóból körülbelül 4500-nak akarja megszüntetni a munkaviszonyát. Akik maradnak, azoknak a fizetését 20-30 százalékkal, a pilótákét akár 47 százalékkal csökkentenék.

Szintén a tervezett leépítés ellen kezdtek pénteken kétnapos sztrájkot az országos Paradores szállodalánc dolgozói, és további megmozdulásokat is kilátásba helyeztek az év végi ünnepek idejére.

A vállalatvezetés tervei szerint 93 szállodából hetet bezárnak, és még legalább kéttucat szálláshelyet csak az év hét hónapjában fognak nyitva tartani. Ezek a lépések azt jelentik, hogy a 4400 fős dolgozói állományból 640 embert elbocsátanak.

A vállalatvezetés szerint a karcsúsítást az egyre fogyatkozó vendégszám, és az elmúlt öt év alatt százmillió euróra duzzadt veszteség indokolja.

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Ittasan tolatva gázoltak halálra egy gyalogost Mosonmagyaróváron

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón

Ezekkel a számokkal lehetett nyerni az ötös lottón