szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fővárosban biciklin közlekedők száma a Critical Mass mozgalom indulása, 2004 óta megtízszereződött. Szombaton az utolsó budapesti biciklis felvonulásra kerül sor a mozgalom szervezésében.

Utolsó nagy felvonulására készül a budapesti Critical Mass szombaton a XIII. kerületi Szent István park alatti alsó rakpartról indulva. A szervezők szerint a mozgalom elérte a célját, így már nem felvonulásra, hanem a független szakmai érdekképviselet megerősítésére van szükség.

A résztvevők 15.55-kor indulnak és 16 kilométer megtétele után jutnak el a Városligetbe, ahol bringaemeléssel zárul a demonstráció. A felvonulás előtt kerékpáros napra várja az érdeklődőket a Magyar Kerékpárosklub, 14.45-kor a Carl Lutz rakparton tömegfotózás lesz a Greenpeace szervezésében, a felvonulás után a Deák téri Akváriumban bringás divatbemutatót tartanak a Cyclechic mozgalom rendezésében - olvasható a mozgalom honlapján.

A biciklin közlekedők száma a mozgalom indulása, 2004 óta megtízszereződött, csak a Gellért téren napi húszezer biciklista halad át egy-egy melegebb napon - közölték a szervezők hétfőn.

Mivel egyre többen választják a kerékpáros közlekedést a fővárosban, a mozgalom elérte célját, így most már a független szakmai érdekképviselet megerősítésére van szükség. Az utolsó Critical Mass központi üzenete ezért az összefogás és a szerveződés szükségessége, a Kerékpárosklub megerősítése és munkájának kiterjesztése kerületi közösségekre, helyi célokra.

A Critical Mass megmozdulást 2004 óta évente kétszer - áprilisban, a Föld napján és szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon - rendezték meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kerékpározást és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése érdekében. Az eddigi 15 akción több százezer bringás vett részt.

Már a román korrupcióellenes ügyészség is vizsgálja a Székelyföldön kilőtt hatalmas medve ügyét

Már a román korrupcióellenes ügyészség is vizsgálja a Székelyföldön kilőtt hatalmas medve ügyét

Financial Times: Közeleg a vég Netanjahunak?

Financial Times: Közeleg a vég Netanjahunak?

A Volkswagen megmutatta a 200 lóerőnél erősebb új Polo GTI-t

A Volkswagen megmutatta a 200 lóerőnél erősebb új Polo GTI-t