szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A családi kedvezmény személyi jövedelemadóban igénybe nem vett része levonható lesz a 4 százalék mértékű természetbeni egészségbiztosítási járulékból, annak felhasználása után 3 százalék mértékű pénzbeli egészségbiztosítási járulékból, majd a 10 százalék mértékű nyugdíjjárulékból. A munkáltatói járulékigazoláson járuléknemenként fel kell tüntetni az év közben érvényesített családi járulékkedvezmény összegét is.

A legfontosabb járulékváltozások 2014-ben:

Az igénybe vett családi járulékkedvezmény nem csökkenti a biztosított ellátásra való jogosultságát.

A magánszemélynek – a személyi jövedelemadóval megegyezően –, nem kell bevallania a kifizetőtől származó kamatjövedelmet terhelő 6 százalék mértékű egészségügyi hozzájárulást (eho-t). Tartós befektetési számla hároméves lekötési időszakának lejárat előtti megszakítása esetén – az előzőekkel ellentétben –, a magánszemélynek be kell vallania a lekötési hozamot terhelő 6 százalék mértékű eho-t.

A minimálbér 2014. január 1-től 101 ezer, a garantált bérminimum havi 118 ezer forint. Ezzel együtt az egyéni és társas vállalkozók járulékfizetési alapja is nő, szociális hozzájárulás esetében a bér 112,5%-a, egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék esetében a bér 150%-a a járulék alapja.

A nem biztosított magánszemélyek által fizetendő egészségügyi szolgáltatási járulék havi összege 6 810 forintra (napi összege 227 forintra) emelkedik.

Bevezetésre kerül 2014. januárjától a GYED extra. Ez alapján azok az anyák, akik eddig több gyermek után több ellátásra is jogosultak lettek volna, azok mostantól nem egy ellátást kapnak, hanem halmozhatják azokat. Ez a szabály a 2014. után született gyermekek esetére vonatkozik. A GYED mellett továbbra sem lehet dolgozni a gyermek 1 éves kora előtt. 2014. január 1-től a gyerek 1 éves kora után az anya korlátozás nélkül dolgozhat a GYED folyósítása mellett. Akkor is jár a GYED, ha a gyerek bölcsődébe vagy családi napközibe helyezik el. Ikergyermekek esetén a GYED a gyerekek 3 éves koráig jár (amennyiben 2014-ben születtek).

2013-ban változtak az egészségbiztosítás pénzbeli ellátások összegének megállapítása. 2013. július 15-ét követően csak az ellátásra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban elért pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelmet lehet figyelembe venni, azaz csak annál a munkáltatónál kapott jövedelem vehető figyelembe, ahol a beteg vagy a kismama dolgozik, amikor ellátást igényel.

A 2014. május 11. napját megelőzően született gyermekek esetében a terhességi gyermekágyi segély és a gyermekgondozási díjösszegét a korábban hatályos, illetve a jelenleg hatályos jogszabályok alapján is ki kell számolni az ellátást folyósító szervnek, és minden esetben a kérelmezőre nézve a kedvezőbbet kell folyósítani.

Azon biztosítottak esetében, akik ugyanannál a munkáltatónál dolgoznak évek óta (legalább 2012. 01.01‐től), nincs változás a táppénz kiszámítására vonatkozó szabályokban (ha van legalább 180 napi pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelme). Ha pedig a fennálló munkáltatónál a táppénzre való jogosultság kezdő napját megelőzően találunk 180 napi jövedelmet, akkor az képezi a táppénz alapját.

Változás azon személyek esetében van, akiknek az utolsó (fennálló) biztosítási jogviszonyukban azért nincs 180 naptári napi jövedelme, mert munkáltatót váltottak. Ha a biztosított munkáltató váltás miatt nem rendelkezik 180 napi jövedelemmel, de a táppénzre való jogosultság első napját megelőzően van 180 napi folyamatos biztosítási jogviszonya (vagyis a munkahelyváltások között nem telt el 30 napnál több), akkor a táppénzt a tényleges jövedelem, ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelem alapján kell megállapítani.

Abban az esetben, ha a táppénzre való jogosultság első napját megelőzően 180 napi folyamatos biztosítási jogviszonnyal sem rendelkezik, akkor a táppénzét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapulvételével kell megállapítani, kivéve, ha a tényleges jövedelme a minimálbért nem éri el. Ez esetben a táppénz alapja a tényleges, ennek hiányában a szerződés szerinti jövedelem lesz.

2013. július 15‐étől csak annak érdemes a jövedelemigazolást kérni, aki olyan gyermekre tekintettel kér terhességi‐gyermekágyi segélyt, vagy gyermekgondozási díjat, aki várhatóan 2014. május 11‐e előtt meg fog születni. Ettől függetlenül, írásban kell kérni a kilépő magánszemélynek a munkáltatótól az igazolás kiállítását és csak ebben az esetben kötelező a kiadás.

(via NAV)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint százat sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinek közül

Több mint százat sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinek közül

Úgy tűnik, csak az a Samsung óra jár jól, amit Samsung telefonnal használnak

Úgy tűnik, csak az a Samsung óra jár jól, amit Samsung telefonnal használnak

Betiltatná az Apple óráit egy szabadalmi troll

Betiltatná az Apple óráit egy szabadalmi troll