szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felcsúti polgármester, akinek irodájából éppen az interjú előtt távozott Orbán Viktor testvére, tagadja, hogy megvette a Népszabadság kiadóját. Persze nem kizárt, hogy valaha beszáll a médiába, ha üzletileg megfelelő lehetőséget kap – mondta. Ars poeticáját is megfogalmazta a Borsnak.

"Egyetlenegy Opimus-részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben" – tagadta határozottan a Bors kérdésre Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos, hogy ő állna a Mediaworks megvásárlása mögött. Nem is érti, miért írnak ilyeneket az újságok.

A Népszabadság kiadását október 8-án felfüggesztő Mediaworksről kedden jelentették be, hogy az Opimus Group Nyrt. kezében lévő Opimus Press Zrt. százszázalékos tulajdonába került. A magát pénzügyi befektetőnek minősítő Opimusra az utóbbi hónapokban mindenesetre ráragadt a „Mészáros Lőrinc-közeli” eposzi jelző, de csak az biztos, hogy kormányközelben kell keresni a finanszírozót – írtuk aznap.

Mészáros állítása szerint meglepődött azon az információn is, hogy bizalmasa, az exrendőr Csík Zoltán igazgatósági tag az Opimus egyik cégében, mint mondta, ő biztosan tudna arról, ha Csíknak ilyen posztja lenne.

Pedig az Opimus cégviszonyairól - és Csík Zoltán szerepéről - is írtunk alábbi, a Mediaworks felvásárlását körüljáró cikkünkben: 

Mediaworks-eladás - Mészáros Lőrincet így kezdték sajtócézárként emlegetni

Az Opimus Press szerezte meg a Mediaworks 100 százalékát - jelentette be a társaság tőzsdén jegyzett anyacége, az Opimus. Az adásvételre már a Gazdasági Versenyhivatal is áldását adta. A Mészáros Lőrinchez több szállal kötődő, márciusban alapított Opimus Presst jó ideje hírbe hozták mint a felfüggesztett Népszabadságot is kiadó cég lehetséges vevőjét.

"Az ember életében nincs semmi kizárva" – mondta Mészáros Lőrinc arra a kérdésre, hogy egyszer majd mégis megvetné-e a lábát a médiában.

"Mindig felmerülhet egy új dolog, ami üzletileg megfelelő, én csak azzal foglalkozom, amint mondtam, ami üzletileg megfelelő.

Ami politikailag profitképes, az nem igazán érdekel. Üzletember vagyok, nem politikus. Polgármester is társadalmi megbízatással vagyok, nem főállásban.

Persze a Fidesz színeiben indultam, nem is titkolom, hogy fideszes vagyok" – bontotta ki ars poeticáját.

A Népszabadság bezárásáról Mészárosnak nem igazán van véleménye. Ő inkább elszenvedője a médiának, ahol folyton karaktergyilkosságot akarnak ellene elkövetni – mondta.

A felcsúti polgármester irodájából egyébként éppen az interjú előtt távozott ifj. Orbán Győző, a miniszterelnök testvére, Mészáros erről azt mondta, az Orbán-fivér magánlátogatáson volt nála, "jóban vagyok az Orbán családdal".

Lőrinc veszi a lapot

Na, és melyik újságokat vetted, akarom mondani vettem meg?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Mekkora adósságterhet vehetek a vállamra magánszemélyként?

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Visszadobták a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha