szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ráadásul az íz, az élmény fontosabb, mint az élénkítő hatás.

Kávézik a magyar otthon, kávézik a munkahelyén, tízből hét autós pedig a hosszabb utazást is megszakítja, hogy felhörpintsen egy kávét – ez derül ki a kávé világnapja alkalmából készített Mol-felmérésből.

A kávé kiválasztásánál a minőség az elsődleges szempont, a válaszadók több mint fele (62 százalék) naponta 2-3 alkalommal kávézik. Tízből hárman már az ébredést követő egy órán belül isszák meg az első kávéjukat. Ez azért érdekes, mert a válaszadók kevesebb, mint negyede (23 százalék) mondta azt, hogy az élénkítő hatás miatt kávézik. A többség a kávé íze, illata és aromája miatt vált rendszeres fogyasztóvá. A legnépszerűbb típus az eszpresszó (39 százalék), de minden ötödik kávéfogyasztó kapucsínót vagy latte macchiatót iszik.

Tavaly 3 millió tonna kávét importált az Európai Unió, ez 10 százalékkal több, mint 10 éve. A behozatal legnagyobb részét, 1,1 millió tonnát Németországban pörkölik. Másodikak az olaszok 560 ezer tonnával, őket Belgium 269 ezer, és Spanyolország 229 ezer tonnával követi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Változás zajlik a magyarok kávéfogyasztásában

Piaci várakozások szerint 5-10 százalékkal nőhet az idén a kávék és a teák forgalma, ami már tavaly augusztus és idén július között is elérte a 70 milliárd forintot – írta a Világgazdaság.

Szabadságvesztést kért az ügyészség a balatonakali nádirtókra

Szabadságvesztést kért az ügyészség a balatonakali nádirtókra

Gond van a CIB-nél, többen nem férnek hozzá a pénzükhöz

Gond van a CIB-nél, többen nem férnek hozzá a pénzükhöz

Lezárták a Szent Margit Kórház sebészetét a koronavírus-fertőzések miatt

Lezárták a Szent Margit Kórház sebészetét a koronavírus-fertőzések miatt