szerző:
hvg.hu

Az önkormányzat közleménye szerint a józsefvárosi szórakozóhelyeket bezáratták. Ám mivel az Auróra egyelőre nem kapott semmilyen hivatalos értesítést erről, a közleményt pedig nem tartják jogilag kötelező erejűnek, az Auróra üzemeltetői azt üzenték, hogy kedden kinyitnak.

Elrendelte a hatóság több józsefvárosi szórakozóhely bezárását. Mint az önkormányzat közleményéből kiderül, a helyek között van az Auróra Kioszk és az Auróra Kert, valamint a Corvin-tetőn üzemeltetett Corvin Club.

A Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal jegyzője 2017. június 28-án rendelte el "a lakosság által rendszeresen és folyamatosan panaszolt" Auróra 9-11. szám alatt üzemelő Auróra Kioszk és Auróra Kert bezáratását – áll a közleményben. A Kioszk esetében „a nyomozóhatóság kezdeményezésére közbiztonsági érdekből”, a Kert esetében pedig „kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiányában” indokolták a lezárást. Az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket azonban a bíróság és a kormányhivatal – „a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt” – elutasította. Ezt arra alapozza a bírósági végzés, hogy a kft. félrevezette az önkormányzat hatóságát, mivel nem volt jogosult eljárni kérelmei beterjesztésekor.

A bírósági végzés alapján a zárlat addig tart, amíg a kft. nem igazolja az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét. Ha az igazolás nem történik meg, a helyeknek végleg be kell zárniuk, ha pedig új szerződést mutat be a kft., az egyben új kereskedelmi bejelentést is szükségessé tesz, mely esetén a hatályos helyi rendeletnek megfelelően a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva.

Az Auróra melletti kertben létesített, kereskedelmi tevékenységet kiszolgáló építményeket az üzemeltetőnek el kell bontania, mondván engedély nélkül építette.

Az Aurórát nem először záratja be a kerület, egy évvel ezelőtt jogorvoslattal élt a Marom Kft., amelynek korábbi helyét, a Sirályt szintén hasonló okok miatt zárták be.

A Corvin Club bezárását egy néhány héttel ezelőtti razzia nyomán rendelte el a hatóság. A Corvin-tető Kft. által üzemeltetett helyen 2018. június 21-én a hajnali órákban végzett rendőrségi ellenőrzés következtében több személy esetében a rendőrség kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt bűntető eljárást folytat. A rendőrség hivatkozással a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól szóló törvény alapján kezdeményezte a fenti üzlet ideiglenes bezárását.

A jegyző a törvényben foglaltaknak megfelelően közbiztonsági érdekből az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra az üzletet ideiglenesen bezáratta.

(Józsefváros)

Az Auróra holnap is kinyit

Az Auróra nem kapott hivatalos értesítést a bezárásról az önkormányzattól – írják a hely Facebook-oldalán.

„Önkormányzati honlapokat és sajtóhíreket nem tudunk kommentálni, mert ezeknek nincsen jogi hatása. A józsefvárosi sajtóiroda nem adott további tájékoztatást, a jegyzőiroda és a hatósági osztály pedig jelenleg nem elérhető” – fogalmaznak.

Az Auróra keddtől a szokásos nyári nyitvatartás szerint 4-től üzemel, várunk mindenkit. Hétfőn a Bánkitó Fesztivál utáni pihenőnapjukat töltik a munkatársak, ahogy azt korábban is tervezték – tették hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kézilabda vb: az utolsó helyezett már megvan

Kézilabda vb: az utolsó helyezett már megvan

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Az adózással is jól járhat a cég, ha közösségi autóba ülnek a dolgozói

Felújítják, két évre bezár a Király fürdő

Felújítják, két évre bezár a Király fürdő

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Mészároséké lett a ZÁÉV is

Most a Facebook a soros: olyan funkció jön, ami a civileket támogatja

Most a Facebook a soros: olyan funkció jön, ami a civileket támogatja

Reagált Hodász András a melegek gyógyításáról szóló műsor után kialakult botrányra

Reagált Hodász András a melegek gyógyításáról szóló műsor után kialakult botrányra