szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzat közleménye szerint a józsefvárosi szórakozóhelyeket bezáratták. Ám mivel az Auróra egyelőre nem kapott semmilyen hivatalos értesítést erről, a közleményt pedig nem tartják jogilag kötelező erejűnek, az Auróra üzemeltetői azt üzenték, hogy kedden kinyitnak.

Elrendelte a hatóság több józsefvárosi szórakozóhely bezárását. Mint az önkormányzat közleményéből kiderül, a helyek között van az Auróra Kioszk és az Auróra Kert, valamint a Corvin-tetőn üzemeltetett Corvin Club.

A Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal jegyzője 2017. június 28-án rendelte el "a lakosság által rendszeresen és folyamatosan panaszolt" Auróra 9-11. szám alatt üzemelő Auróra Kioszk és Auróra Kert bezáratását – áll a közleményben. A Kioszk esetében „a nyomozóhatóság kezdeményezésére közbiztonsági érdekből”, a Kert esetében pedig „kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására vonatkozó engedély hiányában” indokolták a lezárást. Az üzleteket üzemeltető Marom Klub Kft. a döntések ellen fellebbezett, ezeket azonban a bíróság és a kormányhivatal – „a Marom Klub Kft. rosszhiszemű és jogsértő eljárása miatt” – elutasította. Ezt arra alapozza a bírósági végzés, hogy a kft. félrevezette az önkormányzat hatóságát, mivel nem volt jogosult eljárni kérelmei beterjesztésekor.

A bírósági végzés alapján a zárlat addig tart, amíg a kft. nem igazolja az általa birtokolt ingatlanok használatának jogcímét. Ha az igazolás nem történik meg, a helyeknek végleg be kell zárniuk, ha pedig új szerződést mutat be a kft., az egyben új kereskedelmi bejelentést is szükségessé tesz, mely esetén a hatályos helyi rendeletnek megfelelően a jövőben kizárólag 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva.

Az Auróra melletti kertben létesített, kereskedelmi tevékenységet kiszolgáló építményeket az üzemeltetőnek el kell bontania, mondván engedély nélkül építette.

Az Aurórát nem először záratja be a kerület, egy évvel ezelőtt jogorvoslattal élt a Marom Kft., amelynek korábbi helyét, a Sirályt szintén hasonló okok miatt zárták be.

A Corvin Club bezárását egy néhány héttel ezelőtti razzia nyomán rendelte el a hatóság. A Corvin-tető Kft. által üzemeltetett helyen 2018. június 21-én a hajnali órákban végzett rendőrségi ellenőrzés következtében több személy esetében a rendőrség kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt bűntető eljárást folytat. A rendőrség hivatkozással a szervezett bűnözés, valamint az azzal összefüggő egyes jelenségek elleni fellépés szabályairól szóló törvény alapján kezdeményezte a fenti üzlet ideiglenes bezárását.

A jegyző a törvényben foglaltaknak megfelelően közbiztonsági érdekből az eljárás befejezéséig, de legfeljebb egy évi időtartamra az üzletet ideiglenesen bezáratta.

(Józsefváros)

Az Auróra holnap is kinyit

Az Auróra nem kapott hivatalos értesítést a bezárásról az önkormányzattól – írják a hely Facebook-oldalán.

„Önkormányzati honlapokat és sajtóhíreket nem tudunk kommentálni, mert ezeknek nincsen jogi hatása. A józsefvárosi sajtóiroda nem adott további tájékoztatást, a jegyzőiroda és a hatósági osztály pedig jelenleg nem elérhető” – fogalmaznak.

Az Auróra keddtől a szokásos nyári nyitvatartás szerint 4-től üzemel, várunk mindenkit. Hétfőn a Bánkitó Fesztivál utáni pihenőnapjukat töltik a munkatársak, ahogy azt korábban is tervezték – tették hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhalasztják a Ferencváros Metz elleni BL-meccsét koronavírus fertőzések miatt

Elhalasztják a Ferencváros Metz elleni BL-meccsét koronavírus fertőzések miatt

Ez lesz az új sláger a tábortüzeknél: szerelmes duett született a Hab című filmhez

Ez lesz az új sláger a tábortüzeknél: szerelmes duett született a Hab című filmhez

365-nél jár a forint-euró árfolyam

365-nél jár a forint-euró árfolyam