szerző:
hvg.hu

Egy cég bérbe adta a 300 millió forintot érő állványzatát egy cégnek, amely később közölte, hogy ennek töredékéért megvette azt egy szóbeli megállapodás alapján – és nem hajlandó visszaadni.

Már százszor is megbánhatta Hercsel Erik budapesti vállalkozó, hogy bérbe adta állványzatát a Hermina Center Kft. megbízásából a Hermina Happy Land 5-6. ütemében épülő házaknál a XIV. kerületben. A szerződés 2017 márciusától szeptember végéig szólt, vagyis a cég ennyi ideig használhatta volna a Hercsel cégétől bérbe kapott állványzatot. A vállalkozó szerint eleinte semmi gond nem volt, a bérlő időben fizetett, de aztán kiderült, hogy a házak nem készülnek el szeptember végéig. Egy darabig még ez után sem volt gond, a bérlő továbbra is fizetett, de aztán elkezdtek egyre később megérkezni az átutalások, a Hermina Center Kft. március végére pedig már több mint 23 millió forinttal tartozott, áprilisban pedig már egyáltalán nem akart fizetni – írja az Index.

Hercsel május közepén közölte a céggel, hogy ha nem kapja meg a folyamatosan növekvő tartozást, elbontja és elszállítja a tulajdonában lévő állványzatot. Másnap reggel cégét indoklás nélkül kitiltották az építkezési területről, nem sokkal később pedig közölték, hogy a 90 millió forint bérleti díj kifizetése után az állványzat tulajdonjoga a Hermina Center Kft.-re száll, miután a cég az egészet megvette egy szóbeli megállapodás alapján.

Hercsel szerint ilyen megállapodásról szó sem volt, a korábban megkötött szerződésben ráadásul benne is volt, hogy szóban nem módosítható. Az állványzat értéke a vállalkozó szerint mintegy 300 millió forint, így kizárt, hogy bárki eladná azt potom 90 millió forintért. Hercsel feljelentést tett a zuglói rendőrkapitányságát, de a hatóságok végül elutasították a nyomozás megkezdését, az indoklás szerint azért, mert a vita polgári peres kérdés, ugyanis nem igazolható a sikkasztás ténye.

A BRFK szerint azonban közel sem ilyen egyszerű a helyzet, ezért ők nem sokkal később megindították a nyomozást. A rendőrség végül csak október elején foglalta le az állványzatot, addig a Hermina Center Kft. használta azt.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, eddig egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak ki. A Hermina Center Kft. ügyvezetője szerint azonban egészen máshogy történt az eset, mint ahogyan azt Hercsel a portálnak elmondta. Almásy Sándor azt mondta, az „erősen használt állványzatot” a cég megvette, 92 millió forintot fizettek érte, sőt, az egykori bérbeadó még tartozik is, mert nem adta át a teljes állványzatot, ahogyan azt megbeszélték, ezért a Hermina Center Kft. eljárást kezdeményezett.

(Kiemelt képünk illusztráció!)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ha nem akarja elbukni a lakástakarék állami támogatását, ma még ilyen feltételekkel szerződhet

Ha nem akarja elbukni a lakástakarék állami támogatását, ma még ilyen feltételekkel szerződhet

Meghalt Baleczky Annamária

Meghalt Baleczky Annamária

Szombathelyt is átveszi a Fidesz? Ma eldől

Szombathelyt is átveszi a Fidesz? Ma eldől

Mit szólna, ha a Tesco chipet tenne minden bevásárlókocsira? Amerikában már ez is felmerült

Mit szólna, ha a Tesco chipet tenne minden bevásárlókocsira? Amerikában már ez is felmerült

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Keddtől magyar lesz az olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger

Keddtől magyar lesz az olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger