szerző:
hvg.hu

Alig találtak üzemeltetőt Szombathelyre, és most a miskolci üzemletetését is házon belül oldják meg.

Házon belül találtak üzemeltető a miskolci stadionhoz, miután egyedül a Diósgyőr Futball Club Kft. vagyis a DVTK NB I.-es focicsapatát irányító gazdasági társaság adta be ajánlatát a közbeszerzésre.

Januárban már lezajlott egy eredménytelen közbeszerzés; bár jött 2-3 érdeklődő, senki nem vállalata a feladatokat. A stadionrekonstrukciós kft. április végi közgyűlésén úgy határozott, június 30-ig a DVTK NB I.-es focicsapatát bízza meg az üzemeltetési feladatokkal. A határidő lejárta után írták ki az újabb közbeszerzést, melynek eredménye alapján a következő 60 hónapban, vagyis 5 évben a. DVTK NB I.-es focicsapatát irányító gazdasági társaság, lesz felelős a stadion üzemeltetéséért – írta az Mfor.

A klub tulajdonosa Leisztinger Tamás korábban azt nyilatkozta,  feszült a viszony a klub és az önkormányzat között, a város ugyanis nem nézte jó szemmel a sportcsarnoképítést.

Augusztusban mondott le tisztségéről Rácz-Racker Viktória, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Noprofit Kft. ügyvezetője. Döntését nem indokolta, de az akkori sajtóhírek szerint a háttérben a stadion üzemeltetése körüli zűrzavar állt. A szombathelyi stadiont tavaly novemberben adták át, és bár több pályázatot kiírtak a működtetésére, nem találtak piaci alapon üzemeltetőt.

A stadion körüli káosz onnan ered, hogy a Haladás VSE és a Haladás focicsapat a két üzemeltető, de a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. a fenntartó, emiatt nem egyértelmű, ki fizeti a karbantartást, javításokat. Volt már olyan, hogy meccs alatt nem volt víz a stadion egyes részein – írja a Nyugat.hu. A stadion pályáját és gyepét pedig annyira féltik, hogy csak az NB I-.es csapatot engedik fel a meccsekre, de őket sem mindig, például az edzéseket sem itt tartják.


 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ilyen az, amikor megindul a lavina egy svájci hegyoldalon – videó

Ilyen az, amikor megindul a lavina egy svájci hegyoldalon – videó

Péterfalvi: Nem tartozik az adatvédelmi hatóságra, ha a tüntető diáklány tanulmányi eredményeiről ír a pártsajtó

Péterfalvi: Nem tartozik az adatvédelmi hatóságra, ha a tüntető diáklány tanulmányi eredményeiről ír a pártsajtó

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

A cégek 70 százaléka átveri a dolgozóit vagy a munkaügyi ellenőröket

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá

Ez az egér egy komplett számítógép, még monitor is van hozzá

Öt és fél évet kapott a kokainos zuglói gázoló nő

Öt és fél évet kapott a kokainos zuglói gázoló nő

Megkezdődött az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány