szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem mindig volt ennyire szilárdan elutasító az álláspontja a kormánynak a boltzárral szemben, mint amilyet a most kiadott közleményükben megfogalmaztak.

Megírtuk, újra napirendre kerülhet a vasárnapi boltzár bevezetése, a hírt nem más, mint a kormánypárti Magyar Idők szellőztette meg. Azt írták, a visszaállítást a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szorgalmazta, meg is keresték ezzel Orbán Viktort, aki az illetékes Palkovics által vezetett Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz továbbította az ügyet.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ezután nem sokkal azonban közleményt adott ki, melyben szó szerint ennyit írnak:

A vasárnapi munkavégzés tilalma lezárt ügy, a kormány nem kívánja újra megnyitni ezt a kérdést.

Emlékezetes azonban, hogy a kormánynak nem mindig ez volt a hozzáállása a boltzár ügyében, hiszen azt éppen ők vezették be.

Noha Nyakó István népszavazási kérdést szeretett volna a boltzáról beadni, a szocialista politikusnak a Kubatov-féle Fradihoz köthető kopaszok állták útját, így végül nem ő adta be elsőnek a népszavazást, és nem az ő kérdése ment át.

Végül a kormány kitáncolt a népszavazás elől, és visszavonták a boltzárat. Azóta is többször felmerült a boltzár visszaállítása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja