szerző:
hvg.hu

Az Air France-hoz tartozó butik légitársaság elsősorban az ezredfordulós generációra koncentrál.

Dizájnnal, digitális technológiával és mérsékelt árakkal csábítaná fedélzetére a 18-35 éves korosztályt az Air France szigorúan nem fapadosnak, hanem butiknak nevezett légitársasága. A laza hangulatot nemcsak a széles alkoholválasztékkal, hanem azzal is igyekeznek megteremteni, hogy modern, egyszerű uniformist visel a személyzet, akiknek a színes poló, vagy akár az edzőcipő is engedélyezett. (Ha nem is a tréningruha, amelyről cikkünk előző verziójában írtunk, tévedésből.)

Az október 28-i csendes start után november 8-án hivatalosan is elindult a JOON első járata a párizsi Charles de Gaulle (CDG) repülőtérről Budapestre.  A téli menetrend kezdetétől a korábban az Air France által üzemeltetett járatokat – naponta háromszor – a 2017-ben indított JOON repüli a magyar és a francia főváros között.

„Biztosak vagyunk abban, hogy a magyar utazók körében is népszerű lesz a légitársaság, amely fiatalos, lendületes arculatával és szolgáltatási színvonalával valami egészen újat kínál a piacon. A JOON megjelenésével 16 %-kal nőtt az utasok rendelkezésére álló férőhelyek száma a Budapest–Párizs-vonalon. Erre a bővítésre biztosan lesz is kereslet, hiszen a két főváros között évente mintegy hatszázezren utaznak, és ez az utasszám folyamatos növekedést mutat; az idei év végére elérheti a hétszázezer főt is” – nyilatkozta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Nyáron több hosszú távú JOON-járat indult Párizsból Kairóba, Fokvárosba, Fortalezába, Mahéba és Mumbaiba az elmúlt szezonban, de Berlin, Barcelona, Porto és Lisszabon mellett Rómába, Nápolyba és Isztambulba is repülhetünk a JOON járatain. 2019 nyarától Ecuador fővárosába, Quitóba is utazhatunk Párizsból, ahogy a karib-tengeri Saint-Martin szigetére is, az európai desztinációk sorához pedig Madrid, Stockholm, Prága és Manchester csatlakozik 2019 nyarától.

A retúr járatok ára 49 eurótól kezdődik. Az organikus kávé, vagy tea, a víz, vagy narancslé ingyen jár minden járaton, az étkezésért azonban csak a business és prémium osztályon utazóknak nem kell fizetniük, viszont természetes, gourmet ételeket kínálnak. A fedélzeten fedélzeten wifi is van a streaming szolgáltatás eléréséhez, amiket mindenki a saját okoseszközein nézhet. A tengerentúli járatokon pedig VR-szemüveget is lehet kérni a 3D-s mozikhoz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Közmunkára ítélték a lökdösődő F1-es pilótát

Közmunkára ítélték a lökdösődő F1-es pilótát

Szaporodás után szivárványszínben pompázik, most az év hala lehet

Szaporodás után szivárványszínben pompázik, most az év hala lehet

Gyászol a képregényvilág, meghalt Stan Lee

Gyászol a képregényvilág, meghalt Stan Lee

A pápa utasítására nem szavazhatott a zaklatási ügyek kivizsgálásáról az amerikai püspöki konferencia

A pápa utasítására nem szavazhatott a zaklatási ügyek kivizsgálásáról az amerikai püspöki konferencia

20 ezer elektromos kerékpár lesz a párizsi e-Bubiban

20 ezer elektromos kerékpár lesz a párizsi e-Bubiban

Rakétákat lőttek ki Gázából, Izrael légicsapásokkal válaszolt

Rakétákat lőttek ki Gázából, Izrael légicsapásokkal válaszolt