szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra piacra dobják az egykori Piszke Papírgyár ismert márkáit.

A Nárcisz, a Crepto és a Szilvia márkával tér vissza a boltokba a Magyar Piszke Papír Kft. - közölte a cég, amelynek alapító ügyvezetője, Bodrogai Ferenc vásárolta meg a márkaneveket a nagymúltú Piszke Papírgyár felszámolása során.

Bodrogai 27 évig dolgozott a Piszke Papírgyárnál, amelynek a privatizációt megelőzően a kereskedelmi vezetője is volt. A Piszke Papírgyár végül a privatizációkor görög tulajdonosok kezébe került, majd csődbe ment, Bodrogai pedig saját vállalkozásba kezdett, megalapította a Forrest Papírt, amelyet három éve végül az olasz Sofidel cégnek adott el.

Az adásvételkor kötött hároméves, a lakossági üzletágra vonatkozó moratórium márciusban járt le, Bodrogai pedig ezután új cégbe kezdett, a Világgazdaság nemrég arról írt, hogy Nord-Paper Kft. néven megvette a Nárcisz, Crepto és Szilvia márkaneveket, majd a cég nevét Magyar Piszke Papír Kft.-re változtatta, ennek nevében fogja most ismét piacra dobni az ismert termékeket.

Ráadásul a csomagoláson is változtatni fognak, ugyanis a cég közleménye szerint környezetvédő

műanyagmentes, papírdobozos csomagolásban is elindítják a Creptót és a Szilviát a piacon.

Bodrogai szerint ugyanis egyre nő az igény a környezeti szempontból fenntartható termékek iránt, az üdítő italok után pedig a higiéniai papírok csomagolása jelenti fajlagosan a második legnagyobb veszélyt a környezetre. A cég számításai szerint egyetlen négyfős család egy évben csak a toalettpapír csomagolásának kidobásával 7 négyzetméternyi nejlonszemetet termel, ha pedig kiterítenénk azt a műanyag mennyiséget, amit a magyar lakosság csak a toalettpapír csomagolásával egy évben megtermel, lefedhetnénk vele Budakalászt.

A cég a Dunapackkal együttműködésben készítteti a papírdobozait, amelyek újrahasznosított és újrahasznosítható alapanyagokból készülnek majd, a papírcsomagolást pedig a lehető legkevesebb alapanyagból igyekeznek megoldani. A tekercseken emellett még több hasznos papír lesz: egy tekercsen 250 lap lesz, míg a hagyományos termékeken átlagosan csak 150.

A kartondobozos Crepto Inspiratívban 36 ilyen tekercs WC-papír lesz, a Szilvia Inspiratívban pedig 18 tekercsnyi kéztörlő. A dobozokon "Ökologikus megoldás" embléma is szerepel majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hónapokig fájdalmat érez, aki megérinti ezt a növényt

Hónapokig fájdalmat érez, aki megérinti ezt a növényt

Grillezésre kihegyezett új Nissan Navara készült Magyarországon

Grillezésre kihegyezett új Nissan Navara készült Magyarországon

Trumpot perli a Tesla a kínai alkatrészek büntetővámja miatt

Trumpot perli a Tesla a kínai alkatrészek büntetővámja miatt