szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több mint ötmilliárd forintos hasznot csinált 2018-ban a Mészáros és Mészáros Kft.

A Mészáros és Mészáros Kft. 2001-ben jött létre, főtevékenysége egyéb máshova nem sorolt építési tevékenység, azon belül pedig elsősorban nagytömegű földmunka, híd-, út-, közmű és épületépítési és egyéb építőipari kivitelezési munkákat végez – olvasható a cég bemutatkozójában.

18 év távlatából lehet azt mondani, hogy megérte belevágni a történetbe, hiszen 2018-ban már masszívnak mondható 5 milliárd feletti adózott eredménnyel zárta a vállalkozás. Ez pedig pont 1,3 milliárd forinttal több, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Ennél jóval nagyobbat ugrott az árbevétel: 19,77 milliárdról 50,6 milliárdra. Ahogy az a NER-cégek esetében általában jellemző, úgy a Mészáros és Mészáros Kft. is kizárólag itthoni megrendelésekből – jellemzően közbeszerzésekből – termeli a pénzt, külföldről továbbra is kereken nulla forint árbevétele volt a cégnek.

Érdekesség, hogy hiába a több bevétel, a létszám lényegében megfeleződött, hiszen amíg 2017-ben 199-en dolgoztak a cégben, addig 2018-ban már csak 98-an. Sőt, a cég annyira jól áll, hogy sem tavaly, sem tavalyelőtt nem költöttek egyetlen egy forintot sem beruházásra vagy fejlesztésre. Mindezt úgy, hogy 2017-ben azért megjelent a számsorok között egy 13,3 millió forintnyi beruházásokra adott előleg.

A cégnek a most leadott beszámolója szerint 2018 végén 24 milliárdnyi követelése volt, mi igen jelentős ugrás a 2017-es 9,1 milliárdhoz képest. Ezzel szemben a kötelezettségei 8 milliárd forinttal 79,5 milliárdra csökkentek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Volna itt egy kis gond: komoly sugárterhelést kaphatnak az űrhajósok a Holdon

Volna itt egy kis gond: komoly sugárterhelést kaphatnak az űrhajósok a Holdon

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

Így gyorsul a 740 lóerős Audi Q8 – videó

Így gyorsul a 740 lóerős Audi Q8 – videó