Szépen termeli a pénzt Schmidt Máriáék családi cége

Szépen termeli a pénzt Schmidt Máriáék családi cége

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak úgy röpködnek a milliók.

Közel 2,6 milliárd forintos osztalékkifizetést hagyott jóvá a részvényeseknek a Schmidt Mária családi cégeként ismert Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt. közgyűlése április végén – írja a 24.hu a társaság 2018-as pénzügyi beszámolójára hivatkozva.

A BIF Nyrt. főrészvényese a Schmidt és gyerekei tulajdonában álló Pió-21 Kft. A cégnek valamivel több mint 64 százalékos tulajdonrésze van a BIF Nyrt.-ben. A lap szerint ez azt jelenti, hogy a csaknem 2,6 milliárd forintos osztalékból több mint 1,6 milliárd forintot a Pió-21 Kft. részére fizetnek ki.

A cég a családban úgy oszlik meg, hogy a kétharmad Schmidt Máriáé, a két gyereknek, Ungár Annának és az LMP-s Ungár Péternek pedig egyhatod-egyhatod tulajdonrésze van. A számítások szerint az 1,6 milliárd forint osztalékból

Egyik korábbi cikkünk a témában:

Ungár Péter szimbolikusan kiszáll a milliárdos családi cégből

Vagyonkezelőre bízza az LMP-s Ungár Péter a családja érdekeltségébe tartozó ingatlancégben meglévő részvénycsomagját, vagyis névleg kiszáll a Schmidt Mária, illetve családja érdekeltségébe tartozó társaságból - tudta meg a hvg.hu. Értesülésünket az ellenzéki országgyűlés képviselő megerősítette, és azzal indokolta döntését, hogy ezzel akar tiszta helyzetet teremteni.

Hozzászólások