szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Aquarius és a Veritas ásványvizeket piacra dobó cég került bajba.

Csődvédelmet kért a ceglédi székhelyű Aquarius-Aqua Kft. – írja a cégközlöny alapján a 24.hu. A vállalkozás honlapján olvasható információk szerint a csődeljárás kezdő időpontja október 15-e.

Az Aquarius és a Veritas ásványvizet gyártó cég az egyik legnagyobb ásványvizes vállalkozás az országban, forgalma az elmúlt két évben 15 milliárd forint fölé emelkedett, az adózott profit pedig 310-510 millió forint között alakult az utolsó öt évben. Gyorsan nőttek azonban sz adósságok azonban is, tavaly év végére már 10 milliárd forint fölé emelkedett a rövid lejáratú kötelezettségek összege, és a cégnek volt még bő 2 milliárd forint hosszú lejáratú kötelezettsége is.

A lap hozzáteszi, hogy idén három büntetőjogi intézkedést is mutat a cégnyilvántartás, előbb a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, aztán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatósága, végül a Baranya Megyei Főügyészség is büntetőjogi intézkedést tett, és még mindig nem zárult le egy 2016-ban indított ügy sem. 2016-ban a cég ügyvezetőjét is letartóztatták, ügyvédje akkor azt mondta, a nyomozás olyan üzleti tevékenységet érint, amely a víz/üdítőital-gyártástól teljes egészében elkülönült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!