szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök barátjának és vejének közös cége elkezdte a Club Aliga felújítását, és állami támogatásra pályázott. Abból a programból egyébként, ami körül a miniszterelnök lányát lehet sejteni, és amiből a jóbarát már kapott támogatást egy olyan projektre, amit aztán épp a vőnek passzolt tovább.

Két tájékoztatót tett közzé a tőzsde honlapján a balatonvilágosi volt MSZMP pártüdülő, a Club Aliga területén zajló fejlesztésekről az Appeninn Nyrt. (vagyis Mészáros Lőrinc miniszterelnöki szomszéd és Tiborcz István miniszterelnöki vő közös érdekeltsége).

Az egyikben a vállalat bejelentette, hogy leányvállalata, a Pro-Mot Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül a Club Aliga területéhez tartozó kikötő fejlesztésére. Emellett a Pro-Mot egy további pályázatot is benyújtott a Kisfaludy Programban, amelynek célja egy új, egész évben nyitva tartó hotel kialakítása.

Tiborczék Aligán is blokkolják a Balaton partjának használatát

Sorompóval korlátozzák a lejutást a strandra, és nem engedik be a horgászokat az egykori pártüdülő területére, amely ma már Tiborcz István és Mészáros Lőrinc cégének birtokában van.

A Kisfaludy Programot a Magyar Turisztikai Ügynökség kezeli, amelynek környékén már évekkel ezelőtt felbukkant (mint nem hivatalos tanácsadó) Tiborcz István felesége, Orbán Viktor lánya, Ráhel, illetve hozzá köthető személyek.

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, a Témadesign Kft. már kapott belőle 324,5 millió forintot a tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia bővítésére – írta meg a Napi.hu. Szállodai érdekeltsége, a Hunguest Hotels pedig még nagyobbat szakíthat: a lánc „változatlanul tervez a Kisfaludy-pályázattal. Minden szállodánk tekintetében figyelembe vesszük a pályázatokon történő részvételi, és az azok által megnyíló fejlesztési lehetőségeket" – közölte a lap kérdésére a cég. 

A tarcali rezidenciát Mészáros vállalkozása azóta egyébként már továbbadta, ráadásul nem másnak, mint Tiborcz BDPST Zrt.-jének.

A Club Aligára visszatérve, az Appeninn másik tájékoztatója szerint már el is indultak a felújítási munkálatok. Elvileg már az idei szezonra megújul a strand és a kikötő parti környezete. „Az Appeninn Nyrt. a fenti fejlesztési elképzelésekben folyamatosan konzultál a balatonvilágosi önkormányzattal és a helyi közösséggel. A vállalat kész további piaci társbefektetőket is bevonni annak érdekében, hogy a nagyszabású fejlesztések révén megújult, vonzó üdülőterület alakuljon ki a régóta elhanyagolt és romló állapotú komplexum helyén” – írják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!