szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vége az éjjel-nappalinak is a láncnál.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A megváltozott vásárlói szokásokhoz igazodva számos áruházunk nyitvatartását megváltoztatjuk. Az új nyitvatartás jellemzően a késő esti kevésbé forgalmas időszakok rövidítését jelenti, amely hatékonyabbá teszi a kiszolgálást, és hozzájárul a munkatársak leterheltségének csökkentéséhez

– közölte a Magyar Nemzettel a Tesco Globál Áruházak Zrt.

A vásárlókat az áruházak bejáratainál és weboldalukon fogják tájékoztatni a megszokottól eltérő nyitvatartásról, a változások április 2-án lépnek életbe.

Az eddig éjjel-nappali Tesco hipermarketek 6 és 22 óra között lesznek nyitva. Az Expressz üzletek eddig 6-tól 22 óráig működtek, a jövő hónaptól kezdve két órával hamarabb, vagyis 20 órakor zárnak.

Nem csak a Tesco lépte meg a rövidebb nyitvatartást, csütörtökön jelentette be a Spar, hogy az üzleteik hétfőtől péntekig általában 6:30 és 19 óra között, szombaton és vasárnap áruházanként eltérő idősávban lesznek nyitva, az Aldi pedig még a hétvégén számolt be arról, hogy boltjai rövidített nyitvatartással üzemelnek.

Új nyitvatartási rend lép életbe a Sparnál

Egyre több magáncégnél jelenik meg a honvédelmi irányító törzs, köztük több bolthálózatnál is. Az átlagember ebből még semmit nem érzékel, de később még szembesülhet különböző korlátozásokkal. Fazakas Balázs ügyvéddel beszéltük át, mi várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!