szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Veszprém melletti gépgyártó üzem döntött úgy, hogy a csökkenő megrendeléseket más országokban működő egységeiben folytatja, a nemesvámosi gyárat bezárják.

Nemesvámoson az MTD kertgépeket gyártó üzeme végleg bezár – tudta meg a Mérce. Az Egyesült Államokban és Izraelben is működő cég azt közölte: a megmaradt üzemeiben is ki tudja elégíteni a vevői igényeket. A gyár a közösségi oldalon tette közzé a hírt, a Mérce a területileg illetékes munkaügyi hivatalnál érdeklődött, hogy a vállalat bejelentett-e csoportos létszámleépítést, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ. A portál a település polgármesterét is megkereste, a 2700 lakosú Nemesvámos első embere a jövő héten fog egyeztetni a cég vezetőségével. A kistelepülésen is többen veszíthetik el a munkájukat a gyárbezárással.

A vállalati közlemény szerint augusztus 7-én tesznek végleg lakatot a gyárra, addig még dolgozniuk kell a munkavállalóknak. A későbbiekben csak logisztikai tevékenységet kívánnak Magyarországon folytatni, erre a célra félszáz munkavállalóra lesz csupán szükségük. A portál beszélt a Vasas Szakszervezeti Szövetség képviselőivel, kiderült, hogy ebben az üzemben nem tudták megszervezni a munkavállalók érdekképviseltét, mert itt főként határozott idejű szerződéssel alkalmazottak dolgoztak, így elég nagy volt a fluktuáció. Ennek ellenére a szomszédban működő üzemben dolgozó szakszervezeti vezetőnek több információja is volt a cégről, szerinte a vállalatnál szezonálisan is foglalkoztattak embereket, akik főként a baranyai térségből érkeztek, most számukra sem lesz munka.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja

Magyar filmesek dolgoznak egy marokkói filmen, az állam is támogatja

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

Bundesliga: nyert a Bayern München és a Hertha

Bundesliga: nyert a Bayern München és a Hertha