szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarországról és külföldről nagyjából fele-fele arányban érkezett pénz, támogatásokat is kaptak.

A Hell Energy jelenleg főként a tatai Öreg-tó melletti beruházás kapcsán szerepel a hírekben, ahová egy szállodát akarnak építeni, a helyiek egy része viszont ellenzi az építkezést. A cég a napokban feltette éves beszámolóját, amelyből kiderül, az biztos, hogy lenne miből megvalósítani az építkezést: a vállalat tavaly is jó évet zárt, adózott eredménye 2,5 milliárd forint lett – bár az is igaz, hogy ez mintegy a fele a 2018-as profitnak, amely meghaladta az 5 milliárd forintot.

A magyar cég belföldi és exportbevételből is nagyjából ugyanannyi bevételt termelt, 25, illetve 26 milliárd forintot, reklámkampányra pedig 1,2 milliárd forintot költött – vette észre az Index. Ez azért érdekes, mert a Hell reklámjainak visszatérő szereplője Bruce Willis, ugyanakkor azt nem tudni, hogy a reklámkampánynál feltüntetett összeg ezeket a hirdetéseket is magában foglalja-e.

A Hell termékeit az EU-n belül főleg Romániába, Bulgáriába és Szlovákiába exportálták, az EU-n kívüli export legjelentősebb célországai pedig Azerbajdzsán, Szerbia és Ukrajna voltak.

A Hell tulajdonosai osztalékot nem vettek fel. Ők egyébként legutóbb azzal kerültek be a hírekbe, hogy beperelték a Forbes-ot, amiért névvel szerepeltették őket a gazdaglistán – a Forbes emiatt kénytelen volt visszahívni januári számát.

A beszámolóból az is kiderül, hogy 2019-ben 500 millió forint állami támogatást kaptak, a Nagyvállalati Beruházási program keretében, ezzel összesen 4 milliárd forintra nőtt a cég által elnyert támogatások összege.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nehéz-Posony Márton Gazdaság

A HVG ügyvédje válaszol: adatkezelés-e a gazdaglista?

A gazdaglisták forrásai olyan nyilvános adatbázisok, amelyek célja a gazdasági forgalom biztonságának erősítése. Erősen kétséges ezért, hogy a listák közzétételéhez az érintettek hozzájárulására lenne szükség, ellentétben a Hell Energy tulajdonosainak álláspontjával.