szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még a beépíthetőségi szabályozást is módosítani kell, de a Hell Energy kitart.

A tatai Öreg-tó partját választotta a 120 szobás luxusszálloda-beruházásának helyszínéül a Hell cégcsoport – jelentette be a Hell Energy Magyarország Kft. kommunikációs és marketingigazgatója, Pantl Péter a Facebookon.

Az Index azt írja, hogy korábban Zamárdi és Balatonföldvár is versenyben volt, mindhárom helyszínre készült terv, de Michl József, Tata polgármestere arra is felkérte a beruházót, hogy a tóparton kívül más lehetséges tatai helyszíneket is vizsgáljanak meg.

A Hell érdekeltségébe tartozó Avalon annak ellenére választotta az Öreg-tó partját, hogy az új szálloda híre heves tiltakozást váltott ki a városban, ráadásul a most bemutatott látványterveken szereplő épület megvalósulásához módosítani kell a beépíthetőségi szabályozásokat.

Utóbbiról egy lakossági fórum után a tatai képviselő-testületnek kell majd döntenie.

Pantl Péter a sajtóeseményen elmondta, ha a város nem támogatja a beruházást, lehet, hogy mégis a másik két balatoni koncepció egyike mellett döntenek, de nem adják fel könnyen a tatai szálloda tervét, a hatályos jogszabályok szerint fogják megépíteni azt.

Michl József elmondta, hogy a beruházás területe körül kizárólag önkormányzati és állami területek vannak, és amíg ő lesz a polgármester, ezeken az erdős területeken nem lesz további építkezés.

Az Index emlékeztetett arra, hogy a tatai Öreg-tó körül már februárban is forrtak az indulatok egy fizetős strand terve és a luxusszálloda építésének hírére. Korábban aláírásgyűjtéssel és népszavazási kezdeményezéssel is megpróbálták megakadályozni civilek, ellenzéki pártok és ellenzéki képviselők is az Öreg-tó körüli nagyberuházásokat, mert attól tartanak, a tó ezektől elveszítené a hangulatát. A koronavírus miatt nem lehetett tüntetni, és a népszavazási kezdeményezés is megakadt, miközben a képviselő-testület egyetértésére sem volt már szükség a döntéshozatalban. A járvány miatt bevezetett különleges jogrenddel a város fideszes polgármestere, Michl József egy személyben dönthet, és már határozott is arról, hogy kiemelt fejlesztési helyszínként kezeli a tópart érintett részét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Több mint egymilliárdból újul meg a Tatai Öreg-tó

A Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt. bruttó 1,2 milliárd forintért végzi el a Tatai Öreg-tó és az Által-ér rehabilitációját – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.