szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A K-Monitor ígérete szerint mostantól bárki könnyen megnézheti, hogy kinek a szállodájában tervez szállást foglalni.

„A magyar közéletet régóta jellemzi a politikai elit törekvése egy vele összefonódó vállalkozói réteg létrehozására. Megfelelő kapcsolatokkal és politikai hátszéllel akár néhány év alatt jelentős vagyont lehet felhalmozni célzott közbeszerzések, vissza nem térítendő támogatások és kedvezményes hitelek révén. Mára a vendéglátás és az idegenforgalom területén is megkerülhetetlenné váltak azok a vállalkozások, amelyek ennek a folyamatnak a haszonélvezői, hotelek és éttermek százai kerültek politikaközeli szereplők érdekeltségébe szerte az országban. A rendszerszerű klientúraépítés felett az állampolgári kontroll lehetőségei beszűkültek, vásárlóként azonban továbbra is lehetőségünk van a pénztárcánkkal szavazni a vállalkozók mellett és a politikai hátszéllel segített vállalkozói réteg további térhódítása ellen” – indokolja a K-Monitor, hogy miért volt szükség a térkép megalkotására.

©

Ígéretük szerint a NER Hotel olyan vendéglátó-, idegenforgalmi- és szálláshelyeket jelenít meg, amelyek politikailag exponált személyekhez (angolul politically exposed persons, PEP) köthetőek. Mint írták, előfordulhat, hogy egy ingatlannak más a tulajdonosa, mint az ott üzemelő helynek, ilyenkor az utóbbit veszik alapul, mivel a fogyasztásból eredő haszon közvetlenül az üzemeltetőnél csapódik le. Politikailag exponált személynek elsősorban a 2017. évi LIII. törvény 4. §-ában adott meghatározást követve a kiemelt közszereplőket, ezek közeli hozzátartozóit és a velük közeli kapcsolatban álló személyeket tekintették.

A térkép ide kattintva érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

Az Európai Törvényszéken az Elios-ügy

December elejére javulhat a járványhelyzet Szerbiában

December elejére javulhat a járványhelyzet Szerbiában

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították