szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az NPC Internationalnak a koronavírus-járvány tette be a kaput, csődvédelmet kértek, amíg átszervezik a céget.

Csődöt jelentett az NPC International. A vállalat 1200 Pizza Hut és a közel 400 Wendy's franchise üzemeltetője az Egyesült Államokban - írja a CNN. A cég egy úgynevezett "Chapter 11" jellegű csődvédelmi eljárást kért, ezt akkor szokták kérvényezni, ha van még esély arra, hogy átszervezéssel elkerüljék a teljes fizetésképtelenséget.

Az NPC több problémával is küzd egyszerre, több mint 1 milliárd dollár adósságot halmoztak fel és a koronavírus-járvány miatt történt korlátozások miatt is jelentős bevételkiesést kellett elszenvedniük. A cikk szerint erre jön még rá a növekvő nyersanyag-, illetve bérköltség.

A cég oldala szerint közel 40 ezer embert foglalkoztatnak Amerikában 27 államban. A Pizza Huttól és a Wendy'stől is úgy nyilatkoztak, hogy a továbbiakban is támogatják az NPC-t.

A cég egyébként a két étteremláncnak csak a töredékét üzemelteti az Egyesült Államokban: összesen Pizza Hutból 7 100, míg a Wendy'sből 6500 van az USA-ban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!