szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár Németországban is kötelező a maszkviselet a tömegközlekedési eszközökön, terjed az a módi, hogy az utasok csalnak, és az orrukat szabadon hagyják. A berlini közlekedési cégnek elege lett az új módiból, és a jó öreg izzadtságszagot veti be szövetségesként.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A BVG azt kéri az utasoktól, hogy ne használjanak dezodort, és abban bízik – legalábbis a közlekedési eszközökön és a közösségi oldalakon megjelent reklámok szerint – hogy a melegben terjedő izzadtságszag miatt az emberek újra az orrukra húzzák a maszkokat.

„Nem maradt más választásunk. Mivel nagyon sok ember gondolja azt, hogy jó ötlet az orr alatt viselni a maszkot, kénytelenek voltunk bekeményíteni” – magyarázta a cég az „ellentámadás” megindítását. „Még mindig az orrod alatt akarod hordani a maszkot” – áll a dezodorálást kihagyó embert jelképező piktogram alatt.

A BVG hagyományosan kedveli a szarkasztikus humort, amikor például a cég arra próbálta meg felhívni az illetékesek figyelmét, hogy elavultak a járművek, felkérte az UNESCO-t, hogy a buszokat, metrókat és villamosokat vegye fel a világörökségi listára.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Károly herceg utazási tanácsokkal látta el a romániaiakat

Károly herceg utazási tanácsokkal látta el a romániaiakat

Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

Tartalmi hibák miatt visszadobták a Lánchíd-tendert

Tartalmi hibák miatt visszadobták a Lánchíd-tendert